- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak bez Zimonjića u Parizu

© Tanjug / TANJA VALICNovak Đoković i Nenad Zimonjić u Dejvis kupu
Novak  Đoković i Nenad Zimonjić u Dejvis kupu - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, u Pariz je stigao sa svojim timom, ali ovoga puta u njemu nema Nenada Zimonjića koji je sa srpskim asom radio od Novakovog rastanka sa Goranom Ivaniševićem.
Poslednja vest kaže da je Boris Bošnjaković, koji je bio jedan od vodećih ljudi Novak akademije i koji sarađuje sa Đokovićem već neko vreme, stigao u nedelju u Pariz.
Kada je odlučio da karijeru nastavi bez Gorana Ivaniševića, Novak Đoković najpre se obratio Nenadu Zimonjiću, legendarnom srpskom teniseru, koji je sa njim trenirao u Beogradu, a zatim i otišao u Monte Karlo.
Činilo se da je to saradnja koja bi mogla da probudi Novaka jer je u Kneževini stigao do polufinala, ali Zimonjić se sa prvim reketom seta pojavio još samo u Rimu, dok već u Ženevi nije bio tu.
Srpski as se u Parizu oslonio na Miljana Amanovića , fizioterapute, i Gebharda Fil-Griča, kondicionog trenera, dok na prvom treningu srpskog asa na pariskoj šljaci nije bilo Zimonjića.
Sa jedne strane je iznenađenje što je Novak odlučio da ne nastavi saradnju sa Nenadom (bar kada je reč o trenutnoj situaciji), ali sa druge strane najbolji teniser sveta već je govorio o tome da mu možda u ovoj fazi karijere trener nije potreban.
Saradnja dvojice tenisera nije bila potvrđena, međutim Zimonjić je obavljao ulogu trenera. Sada nema ni zvaničnog kraja, a detaljnije bi na ovu temu Novak mogao da priča na konferenciji za medije.
U prvom kolu Rolan Garosa najbolji teniser sveta igraće protiv Iga Erbera, francuskog tenisera.
Džon Mekinro i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2024
SPORT
Slavni Amerikanac poručuje: „Novaku nije lako – on dolazi iz Srbije“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala