- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slavni Amerikanac poručuje: „Novaku nije lako – on dolazi iz Srbije“

© AFP 2023 / WILLIAM WESTDžon Mekinro i Novak Đoković
Džon Mekinro i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2024
Pratite nas
Novak Đoković imao je težak zadatak kada je počeo da se probija na tenisku scenu jer je publika već imala svoje miljenike Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Tokom godina srpski as stekao je veliki broj navijača, ali Džon Mekinro smatra da nikada nije dobio tu ulogu miljenika pa je pokušao da pronađe odgovor i zbog čega.
U intervjuu za hrvatski „Indeks“ Džon Mekinro govorio je o tome kako je Novak Đoković pronašao idealan način da ulogu „negativca“ iskoristi da pronađe motivaciju.
„Meni se uvek sviđao, ali Novaku nije lako, upoređuju ga sa Federerom i Nadalom, koje svi vole i teško je nositi se sa tim. Osim toga, on dolazi iz Srbije, a nekima je to bez veze. Puno je razloga, ima i taj razmetljivi stav… Ali, sve je to iskoristio kao motivaciju da bolje igra i više pobeđuje, što mu je najveći kvalitet, ne znam kako je to uspeo. Možda ga sad ne vole, ali za pet ili deset godina svi će ga voleti i govoriti kako im Novak nedostaje, pa eto, barem se tome može radovati“, rekao je Mekinro.
Čuveni Amerikanac nije siguran da li srpskom asu u ovoj fazi treba trener, ali zna šta bi uradio da on dobije tu ulogu.
„Ne znam gde je mentalno i da li mu treba trener, očigledno za Rolan Garosu ne treba. Sad igra samo na turnirima koje želi da osvoji, čini mi se da na ostalima nije bio dovoljno angažovan. Niko ne želi da gubi, ali on gleda širu sliku. Mislim da će uzeti novog trenera, ali ne znam ko će to biti. Da ga ja treniram, pre meča bih mu rekao ‘srećno’ i to je sve što treba od mene. Eventualno mu je potreban neko da ga drži fokusiranim i motivisanim, ne neko ko će da ga trenira. On sve pomno analizira, siguran sam da se iza kulisa nešto odvija što niko od nas ne zna. Možda je shvatio da zna više od trenera i da mu nije potreban“, zaključio je Mekinro.
Da li Novaku treba trener ili ne biće jasnije posle Rolan Garosa. Prvi reket sveta u prvom kolu igraće prtiv Iga Erbera.
Nikola Antić, Bibras Natho i Nemanja Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2024
SPORT
Partizanov napadač zagrmeo: „Katastrofa, užas, neprihvatljivo – moram da se suzdržim šta ću da kažem“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala