- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev upozorio šta će se biti u slučaju udara SAD na ruske položaje u zoni SVO

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2024
Pratite nas
Poljski ministar spoljnih poslova Radek Sikorski izjavio je za "Gardijan" da su navodno SAD pripretile Moskvi da će uništiti ruski kontingent u zoni SVO ukoliko Rusija tamo promeni nuklearno oružje. Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev upozorio je da bi to dovelo da svetskog rata.
„Kao prvo jenkiji do sad nisu govorili ništa slično jer su oprezniji nego Poljaci. Drugo, udar Amerikanaca po našim ciljevima označio bio početak svetskog rata i svaki ministar spoljnih poslova, čak i takve zemlje kao što je Poljska, treba to da shvati. Treće, uzimajući u obzir da je još jedan Poljak, Duda, nedavno rekao da želi da se na teritoriji Poljske razmesti taktičko nuklearno oružje, Varšava neće ostati po strani i sigurno će dobiti svoj deo radioaktivnog pepela“, napisao je Medvedev na Tviteru.
Tim povodom oglasila se i portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova koja je Sikorskom skrenula pažnju da bi bilo bolje da govori o ulozi Amerike u eksplozijama na „Severnim tokovima“.
„Bolje bi bilo da poljski ministar spoljnih poslova kaže šta zna o eksplozijama na gasovodima ‘Severni tok’ i ulozi Vašingtona u tom zločinu“, rekla je ona za list „Izvestija“.
Američki sistem THAAD - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2024
RUSIJA
Poljska poziva Zapad: Približite PRO sisteme Kalinjingradskoj oblasti
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala