- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hamad se za Pariz spremao sa Novakom: „Neobjašnjivo je šta radi – nema limite“

© AP Photo / Andrew MedichiniHamad Međedović
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2024
Pratite nas
Hamad Međedović, mladi srpski teniser, posle plasmana u glavni žreb Rolan Garosa, za zvanični sajt turnira govorio je o svom uspehu i odnosu sa Novakom Đokovićem, najboljim teniserom sveta. Mladi Novopazarac otkrio je da je pre dolaska na parisku šljaku trenirao upravo sa srpskim asom.
Novak Đoković već godinama pomaže Hamadu Međedoviću koji je na kraju prošle sezone opravdao očekivanja i osvojio turnir za najbolje igrače mlade generacije. Posle toga igrao je sve bolje i bolje, a na Rolan Garosu je po drugi put u karijeri prošao kvalifikacije.
Pred put u Pariz Hamadu je osim trenera Viktora Troickog saveta dao i Novak.

„Trenirao sam sa njim dan pre nego što sam došao ovde. Nismo igrali na setove ili poene, ali igrali smo. Sigurno da bi on pobedio. Za njegov rođendan smo slali jedan drugom poruke. On mi je čestitao na igri ovde. Uvek smo u kontaktu i imamo sjajan odnos godinama“, rekao je Međedović.

Iako prvi reket sveta od početka sezone nije osvojio titulu Hamadu to ne može da pokvari utisak i promeni mišljenje.
„Neobjašnjivo je ono što on i dalje radi. Deluje kao da je sa druge planete. Ima 37 godina, a igra kao da mu je 25 i to je potpuno ludo. Ali svi znamo da je to Novak i da on nema limite“, istakao je Hamad.
Zahvalan je mladi srpski teniser i svom treneru Troickom čije su zaslige za Hamadov uspeg ogromne.

„Mislim da je on još bolji trener nego što je bio igrač. A svakako je imao sjajnu karijeru, bio je 12. na svetu. Imamo sjajan odnos i srećan sam što je moj trener i što dobro radimo zajedno“, rekao je talenotvani Međedović.

Put do glavnog žreba nije mu bio lak, a osim protivnika morao je da se nosi i sa publikom koja mu je u prvom kolu kvalifikacija zviždala jer je sa druge strane mreže bio Luka Puj, francuski teniser.
„Osećam se sjajno. Jako sam srećan što sam drugu godinu zaredom tu i što ću imati meč na velikom terenu. Uživao sam u svakom momentu. Volim takve stadione, volim francusku publiku, Francuze, čak i ako nisam bio njihov favorit. I dalje sam osećao ljubav“ , završio je Hamad.
U prvom kolu Rolan Garosa srpski teniser igraće protiv Italijana Flavija Kobolija.
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2024
SPORT
Čarobnjak Luka na tri sekunde do kraja pogodio trojku za novu pobedu Dalasa /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala