- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čarobnjak Luka na tri sekunde do kraja pogodio trojku za novu pobedu Dalasa /video/

© AP Photo / Tony GutierrezLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2024
Pratite nas
Luka Dončić, slovenački košarkaš, postigao je trojku za pobedu tri sekunde pre kraja drugog meča protiv Minesote u finalnoj seriji Zapadne konferencije. Maveriksi su slavili rezultatom 109:108 i tako napravili drugi brejk za vođstvo od 2:0.
Košarkaši Minesote vodili su u završnici drugog meča finala Zapadne konferencije protiv Dalasa koji je imao poslednji napad. Lopta je bila u rukama Luke Dončića koji nije želeo izjednačenje, nego pobedu, a za to je bila potrebna trojka.
Ispred sebe je imao zvanično najboljeg defanzivca lige Rudija Gobera, ali slovenačkom košarkašu to ne samo da nije smetalo već se čini da ga je dodatno inspirisalo.Napad je tekao, a Dončić je na tri sekunde pre kraja doneo prednost Dalasu na veličanstven način.
Luka nije samo pogodio šut za pobedu već je i svoju ekipu vodio od samog starta. Na kraju je ostvario tripl-dabl učinak sa 32 poena, deset skokova i 13 asistencija. Međutim, bio je usamljen kada je reč o odličnom učinku i to je Dalasu moglo da napravi problem.
Sve je delovalo ka tome da Minesota ide ka izjednačenju i to prilično ubedljivo. Pre kraja prvog poluvremena stekli su prednost od 18 poena, ali ispostavilo se da to nije bilo dovoljno jer su Maveriksi pojačali ritam.
Gosti iz Teksasa prvi put su posle prve deonice do vođstva došli u poslednjoj četvrtini, a onda je usledila spektakularna završnica.
U timu Minesote najviše se istakao Rid sa 23 poena i dva skoka, a pratio ga je Edvards sa 21 poenom, pet skokova i sedam asistencija.
Panatinaikos - Fenerbahče - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024
SPORT
„Partizanov“ Lesor odveo Panatinaikos u finale Evrolige – Real će braniti tron
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala