- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Partizanov“ Lesor odveo Panatinaikos u finale Evrolige – Real će braniti tron

© AP Photo / Andreas GoraPanatinaikos - Fenerbahče
Panatinaikos - Fenerbahče - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024
Pratite nas
U prvoj utakmici ovogodišnjeg Fajnal fora Evrolige koji se igra u Berlinu sastali su se Panatinaikos i Fenerbahče, a u finale je prošla ekipa Ergina Atamana. PAO je slavio sa 73:57. Potom je i Real Madrid nadigrao Olimpijakos i prošao u finale rezultatom 87:76.
Odličnu utakmicu odigrao je Matijas Lesor. Bivši košarkaš Partizana predvodio je Zelene na ovoj utakmici i poenima i skokovima i pokazao je zašto je jedan od najboljih centara u celoj ligi. Završio je duel sa dabl-dablom od 17 poena i 10 skokova.
Nan je dodao 14, a Grent 13 poena. Sa druge strane Hejs je ubacio 14, a Gudurić 10 poena.
Panatinaikos je neverovatno dobro započeo utakmicu, sa mnogo više agresivnosti i to je rezultiralo razlikom od 12:0 na startu utakmice. Fener je uspeo da odgovori, posebno ulaskom Gudurića u igru pa je turski tim spustio na jednocifrenu razliku.
U momentu kada se Hejs probudio bilo je jasno da se Fener vraća u igru, a na poluvreme se otišlo sa prednošću Zelenih od samo dva poena čime trener Ergin Ataman nikako nije bio zadovoljan.
Izdržali su Zeleni iz Atine sve napade Fenera, održavali prednost, a onda na pet minuta do kraja preko Kendrika Nana stigli do 13 poena prednosti čime su najavili plasman u finale.
A, kada je Nan dao novu trojku, bilo je jasno da će Zeleni u finale i da čekaju protivnika iz drugog meča dana.
A, onda je došlo do sudara Real Madrida i Olimpijakosa i pobede Kraljevskog kluba od 87:76.
Kraljevski klub je opravdao svoje ime, sve je počelo trojkama Muse i Hezonje, a onda su se svi naređali, počeli su i Tavares i Poarje da dominiraju i Olimpijakos nije imao nikakvu šansu. Koliko je Real Madrid odigrao dobro pokazuje činjenica da je na poluvremenu vodio sa čak 56:37.
Olimpijakos je pokazao zube u nastavku, na krilima navijača uspeo je trojkom Pitersa da spusti razliku na 10 poena i da zapreti mogućem uvođenjem utakmice u neizvesnu završnicu.
Ali, na kraju je bilo jasno da će Real u finale.
Najefikasniji u timu Reala bio je Džanan Musa sa 20 poena, dok je tri više od njega sa druge strane postigao Aleks Piters. Filip Petrušev je dao pet poena, a Nikola Milutinov se nije upisao u strelce.
Biće to strašno finale između Panatinaikosa i Reala u nedelju od 19 časova.
Košarka - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024
SPORT
Dubai zvanično uplovio u balkansku košarku – ABA liga dobila novog člana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala