- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva ima odgovor: Šta čeka Zapad u slučaju nezakonitog korišćenja ruskih aktiva

© Sputnik / Eugene Biyatov / Uđi u bazu fotografijaZdanje Centralne banke Rusije u Moskvi
Zdanje Centralne banke Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2024
Pratite nas
Ukoliko zapadne zemlje odluče da iskoriste prihode od zamrznute ruske imovine, Moskva će preduzeti recipročne mere, izjavio je ministar finansija Rusije Anton Siluanov.

„Oni sada govore: 'Pa, dobro, za sada ne oduzimamo zlatne i devizne rezerve, ne diramo ih, nego ćemo prihode od njihovog korišćenja preusmeriti u svrhe koje odredimo'. I mi imamo to isto, imamo mogućnosti. Imamo zamrznuti novac na računima, (njihovu) imovinu – i mi dobijamo prihode. Ako se donese odluka, postupićemo isto, recipročno, tako da imamo odgovor“, rekao je Siluanov novinaru Pavlu Zarubinu.

Kako je dodao, ranije se imovina drugih zemalja smatrala „tabuom“ na koji se sankcije nisu odnosile. Međutim, sada se sve promenilo i za zapadne zemlje ne važe nikakvi pravni okviri.
Podsećamo, ranije je ministar inostranih poslova Češke Jan Lipavski saopštio da je Evropska unija odobrila korišćenje prihoda od ruske imovine u cilju podrške Oružanih snaga Ukrajine. Kremlj je rekao da to ne predstavlja ništa drugo do eksproprijaciju.
Novac - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024
SVET
Kako se domoći ruske imovine: Zapad ne odustaje - plan pravi i G7
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala