- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Selektor Srbije posle poraza: Nemamo opravdanje – nemoguće je

© Sputnik / Dejan SimićIgor Kolaković
Igor Kolaković - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024
Pratite nas
Igor Kolaković, selektor odbojkaške reprezentacije Srbije, istakao je posle poraza od Japana u Ligi nacija da ne postoji opravdanje za njegov tim, ali da su protivnici igrali izuzetno dobro. Sa druge strane razočaran je bio i Uroš Kovačević koji je rekao da su se on i saigrači borili i da mu nije jasno zbog čega su ovako ubediljvo poraženi.
Porazom od Japana u drugom kolu prve nedelje Lige nacije srpski odbojkaši udaljili su se od pozicije koja vodi na Olimpijske igre, ali kako turnir i dalje traje još uvek ima šansi da to mesto izbore.
Za to će biti potrebne hitne promene jer je posle poraza od 3:0 jasno da neke stvari nisu funkcionisale.
„Nemamo dobar izgovor za meč. Jednostavno, ne možemo da pratimo ritam Japana ni kad nema Išikave, ni Rama. Oni igraju veoma disciplinovano. Sistem poštuju do kraja i uvek imaju prilike i iz bloka i iz odbrane - da naprave brejk poen, iako nisu dominantno visoka ekipa. Drže dobro promenu i toliko su precizni da je zadivljujuće“, rekao je Igor Kolaković za Odbojkaški savez Srbije.
Istakao je selektor da je protiv silovitom Japanu bilo nemoguće parirati.
„Mi i kad uđemo u neki ritam sa njima - ne možemo da pratimo... Neke lopte nam pokažu da nismo spremni za njih. Sve je kod njih brže i snažnije nego kod nas. Japan igra sjajnu odbojku. Nažalost, nemam opravdanje za nas, ali mogu da kažem da Japan igra sjajnu odbojku. Videli ste da Brazil igra sa najjačim sastavom, koji će verovatno ići na Olimpijske igre. Igraju u svojoj dvorani, imaćemo težak zadatak. Ja se nadam da ćemo biti prisebniji, nego što smo bili večeras. Mi smo mislili da možemo do pobede protiv Japana. Ali kada oni i mi ovako igramo, onda je stvarno nemoguće“, rekao je Kolaković.
Uroš Kovačević, reprezenattivac Srbije, pokušavao je takođe da pronađe odgovor za tako ubedljiv poraz.
„Veoma teška utakmica. Naravno da je moglo bolje. Ovo nismo mi... Mada, i prošle i ove godine protiv njih je ispalo kao da su oni 500 puta bolji igrači od nas. A pre toga tri godine mi smo ih pobeđivali lagano - manje, više isti tim. Ili su se oni poboljšali ili smo mi ostarili ili nešto se dešava, ja stvarno ne znam. Da smo se borili, jesmo. Kako god to izgledalo, borili smo se. Utakmica ko utakmica. Sledeća je Brazil, pa mislimo na njih“, zaključio je Kovačević.
Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024
SPORT
Federer: Tenis je „stara škola“ – treba nam šarenila
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala