- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Federer: Tenis je „stara škola“ – treba nam šarenila

© AP Photo / Vianney Le CaerRodžer Federer
Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024
Pratite nas
Rodžer Federer, švajcarski teniser, bio je gost na otvaranju jednog teniskog terena u La Kornevu u Francuskoj gde je govorio o tome kako veruje da belom sportu fali šarenila i da je previše stare škole.
Stil igre koji je Rodžer Federer prikazivao tokom karijere mnogi smatraju za jedan od najlepših, a iako su mnogi mladi igrači pokušavali tokom godina da ga kopiraju niko u tome nije uspeo. Međutim, Novak Đoković, najbolji teniser sveta, uspeo je i da ga nadmaši.
Iako su Rodžer i Novak zajedno sa Rafaelom Nadalom obeležili jednu tenisku eru Švajcarac smatra da mladi treba da počnu da igraju potpuno drugačiji tenis čak i od njih.
„Voleo bih da vidim više šarenila u tenisu. Naš sport je nekako 'stara škola'. Potrebne su nam nove metode, nove ideje. Ako ne bude toga, mladi će odlaziti na fudbal ili neki drugi sport“, rekao je Federer.
Govorio je i o tome kakve bi on savete dao deci koja žele da postanu sportski velikani.
Rekao bih im da slušaju roditelje i trenere. Broj dva, morate da volite to što radite. Ponekad morate da trenirate i malo napornije nego što želite. Talenat postoji u različitim oblicima, to je rad, tehnika, organizacija, logistika, sa kim ste okruženi. Rad je od suštinskog značaja, podvukao je bivši broj jedan.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024
SPORT
Ana Ivanović veruje u Đokovića: „Novak ispred svih“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala