- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nakon Putina i Belousov stigao u Minsk: Bliska saradnja sa Belorusijom potrebna više nego ikada

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Uđi u bazu fotografijaAndrej Belousov
Andrej Belousov  - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024
Pratite nas
Rusiji i Belorusiji je više nego ikada potrebna bliska saradnja kako bi preduzele dodatne mere za osiguravanje bezbednosti, poručio je ruski ministar odbrane Andrej Belousov, koji se nalazi u radnoj poseti Minsku.
„Želim da napomenem da je Belorusija bila i nastaviće da bude naš najbliži sused, veran saveznik i pouzdan partner. Danas nam je neophodna bliska saradnja više nego ikada pre, kako bi blagovremeno reagovali na promene vojno-političke situacije u svetu i usvajali dodatne mere za osiguravanje bezbednosti Savezne države“, izjavio je ministar na pregovorima sa beloruskim kolegom Viktorom Hrenjinom.
On je izrazio spremnost da razmotri najaktuelnija pitanje vojne saradnje i dodao je da mu je drago što se lično sastaje sa beloruskim kolegom.
Sa svoje strane, beloruski ministar je na početku sastanka čestitao Belousovu na imenovanju na mesto ministra odbrane.
„Siguran sam da će vam vaše iskustvo, znanja i liderske osobine omogućiti da uspešno rešavati najsloženije zadatke sa kojima sa susreće ruska vojska u ovim teškim vremenima. Naš današnji susret je još jedna potvrda čvrstih bratskih odnosa i strateške saradnje Belorusije i Rusije, što je posebno važno u sadašnjim veoma teškim uslovima vojno-političke situacije oko naših država“, rekao je Hrenjin.
Ruski ministar odbrane Andrej Belousov stigao je u Minsk u radnu posetu, u okviru koje se sastao sa beloruskim kolegom Viktorom Hrenjinom. Osim toga, planirano je i zajedničko učešće na događajima koje su planirali predsednici Rusije i Belorusije i Rusije, Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko, saopštio je načelnik Odeljenja za međunarodnu vojnu saradnju Ministarstva odbrane Belorusije Valerij Revenko.
Prethodno je predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao u Minsk, u dvodnevnu zvaničnu posetu.
Predsednici Belorusije i Rusije, Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
RUSIJA
„Sve je stabilno“: Putin doputovao u Minsk, u prvom planu – tema bezbednosti /video/
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala