- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan preokrenuo protiv Mege – Zvezda bolja od FMP-a

© Sputnik / Lola ĐorđevićKevin Panter
Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024
Pratite nas
Košarkaši Partizana slavili su u prvoj utakmici polufinala Superlige Srbije protiv Mege rezultatom 82:72. Sada je 1:0 u seriji. Do istog rezultata stigla je i Crvena zvezda koja je nadigrala FMP rezultatom 97:87.
Najzaslužniji za pobedu Partizana bili su Uroš Trifunović sa 23, Kevin Panter sa 15 i Aleksa Avramović koji je dodao 16 poena.
Na krilima dobre igre Uroša Trifunovića koji je ubrzo stigao do dvocifrenog učinka Partizan je vodio i držao sve pod svojom kontrolom, ali je Mega uz dobru igru Đurišića uspela ne samo da uhvati priključak, već i da čak povede sa 42:40 i da sa tim rezultatom ode na poluvreme.
Očigledno se sve ovo nije dopalo Željku Obradoviću koji je održao govor u svlačionici tokom pauze, pa su njegovi igrači zaigrali mnogo bolje u trećoj deonici i odlepili se rezultatski.
Na kraju su i obezbedili pobedu. U inače prilično praznoj Areni.
A, trijumf je obezbedila i Crvena zvezda koja je nadigrala FMP sa 97:87. Inače, ovo je bila 40. vezana pobeda Zvezde protiv FMP-a. Zaista neverovatan niz.
Prevagu na tasu Crvene zvezde doneli su Jago Dos Santos sa 25, Luka Mitrović sa 15, Nemanja Nedović sa 13, Stefan Lazarević sa 11, Miloš Teodosić sa 10 poena i sedam asistencije.
Kod FMP Železnika, Matec Rebec je postigao 16, Aleksa Stepanović 15, Jan Novak 12 poena.
Početkom treće deonice bilo je nerešeno 49:49, ali posle toga je Zvezda dodala gas, posebno u četvrtoj deonici, i stigla je do nove važne pobede.
Drugi meč igra se u ponedeljak od 18 sati u Železniku.
Košarka - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024
SPORT
Dubai zvanično uplovio u balkansku košarku – ABA liga dobila novog člana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala