- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ovo je često mogao da bude samo san – Srbin najbolji napadač italijanske Serije A!

© AP Photo / Marco Alpozzi/Dušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024
Pratite nas
Srpski fudbalski reprezentativac Dušan Vlahović proglašen je za najboljeg napadača italijanske Serije A za ovu sezonu, saopštilo je danas rukovodstvo takmičenja.
Napadač Juventusa je ove sezone na 32 utakmice upisao 16 golova i četiri asistencije.
Pored srpskog reprezentativca nagrade su dobili, Mikele Di Gregorio (Monca) za najboljeg golmana, Alesandro Bastoni (Inter) za najboljeg defanzivca, Hakan Čalhanoglu (Milan) za najboljeg veznog igrača, Džošua Zirkze (Bolonja) za najboljeg mladog igrača i Simone Inzagi (Inter) za najboljeg trenera.
U prethodnih četvrt veka mogli smo samo da sanjamo u najvećem broju slučaja da jedan Srbin bude najbolji špic Kalča, a evo sada imamo to zadovoljstvo da je Vlahović numero uno na Čizmi.
Imajući u vidu majstorije koje je Dušan Vlahović i te kako izvodio ove sezone, nema sumnje da je novo priznanje kako radosna stvar za njega, tako i za pristalice fudbalske reprezentacije Srbije koja se ovog leta, posle 24 godine čekanja, vraća na Evropsko prvenstvo.
Nedavno su se pojavile spekulacije o mogućem transferu Vlahovića u Premijer ligu, pri čemu su Arsenal i Čelsi izrazili interesovanje za dovođenje našeg napadača. Uprkos finansijskim izazovima sa kojima se Juventus suočava, klub nema nameru da ga prodaje.
Vlahovićeva cena se procenjuje na oko 60 miliona evra.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024
SPORT
Novak posle poraza: Naravno da sam zabrinut
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala