- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak posle poraza: Naravno da sam zabrinut

© AP Photo / Salvatore Di NolfiNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024
Pratite nas
Posle iznenađujućeg poraza u Ženevi Novak Đoković, najbolji teniser sveta, istakao je da je zabrinut zbog svoje forme pred Rolan Garos. Tomas Mahač uspeo je da savlada srpskog asa koji je otkrio da se mučio i da nije mogao da se skoncentriše.
„Naravno da sam zabrinut“, rekao je Novak Đoković posle poraza od Tomasa Mahača u polufinalu turnira 250 serije u Ženevi rezultatom 6:4, 0:6, 6:1.
Dok mnogi teniseri navode Novaka kao favorita na Rolan Garosu, prvi reket sveta poručuje da se ne oseća tako jer od početka godine ne igra kako bi želeo.
„Ove godine nisam igrao nimalo dobro, osim nekoliko mečeva tu i tamo. Stvari su kakve jesu. Ne vidim sebe kao favorita u Parizu. Pokušaću da igram mečeve jedan za drugim“, rekao je Novak na konferenciji za medije u Ženevi.
Videlo se od samog početka da se srpski as ne oseća dobro, u pojedinim trenucima se tresao, a delovalo je da je i povraćao.
„Nisam imao sjajnu noć, a danas je bilo teško. Imao sam užasna osećanja tokom prvog dela meča. Ne želim da oduzimam zasluge Tomasu koji je zaslužio pobedu, ali ne znam šta da mislim o ovom meču. Više bih voleo da to zaboravim“, rekao je prvi reket sveta.
Delovalo je da se Novak potpuno vratio u meč jer je drugi set osvojio bez izgubljenog gema, ali ponovo nije bio isti u odlučujućem setu.
„Ne znam kako sam uspeo da osvojim drugi set. Rezultati su dobri. Nadao sam se da ću odigrati više od jednog meča kada sam došao ovde, a odigrao sam tri. Ali voleo bih da se osećam bolje“, rekao je Novak uz uzdah.
Istakao je da nije mogao da bude fokusiran i da se nada da će se sve srediti do Rolan Garosa.
„Nije lepo tako patiti na terenu. Teško je koncentrisati se na tenis kada imate druge stvari na umu. Samo se nadam da ću biti spreman i dobrog zdravlja za Rolan Garos“, rekao je srpski as.
Novak se u prvom kolu u Parizu sastaje sa Pjerom Irberom.
Gejlor Kanga i Aleksandar Dragović – FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024
SPORT
Crvena zvezda ostala bez kapitena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala