- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Vicepremijer Slovačke: Ficovo stanje stabilno

© AP Photo / Petr David JosekRobert Fico
Robert Fico - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2024
Pratite nas
Zdravstveno stanje premijera Slovačke Roberta Fica koji je zadobio nekoliko prostrelnih rana usled atentata, ostaje stabilno, izjavio je vicepremijer i ministar odbrane republike Robert Kalinjak.
„Trenutno se održava medicinski konzilijum, jutros je njegovo stanje bilo stabilizovano“, rekao je Kalinjak na konferenciji za novinare na kraju sednice Saveta bezbednosti zemlje.
Prema njegovim rečima, narednih dana neće se postavljati pitanje prebacivanja slovačkog premijera u drugu bolnicu, već će nastaviti lečenje u bolnici u gradu Banska Bistrica, gde je bio hospitalizovan nakon atentata.
Podsetimo, slovački premijer Robert Fico ranjen je u pucnjavi nakon sednice Vlade 15. maja, koja je održana u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistočno od Bratislave. Fico je odmah hospitalizovan u bolnici u Banskoj Bistrici i posle višečasovne operacije na 24 sata je uveden u stanje veštačke kome.
Na Fica je pucano kada je posle sednice izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima. Napadač, Juraj Cintula, odmah je uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica za krivično delo pokušaj ubistva iz političkih razloga.
Ministar odbrane Slovačke Robert Kalinjak - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2024
SVET
Slovački ministar: Bratislava sarađuje sa drugim zemljama u istrazi atentata na Fica
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala