- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Slovački ministar: Bratislava sarađuje sa drugim zemljama u istrazi atentata na Fica

© Tanjug / AP Photo/Tomas BenedikovicMinistar odbrane Slovačke Robert Kalinjak
Ministar odbrane Slovačke Robert Kalinjak - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2024
Pratite nas
Službe bezbednosti Slovačke sarađuju sa bezbednosnim organima drugih država u istrazi o pokušaju ubistva slovačkog premijera Roberta Fica, izjavio je slovački ministar odbrane Robert Kalinjak.
„Naravno, ne samo naše službe bezbednosti, već i kolege iz drugih zemalja pokušavaju da nam pomognu i daju nove informacije“, rekao je on za televiziju „TA3“.
Prema njegovim rečima, slovačke obaveštajne službe razmatraju predloge dobijene od stranih kolega za uvođenje novih mera bezbednosti ili jačanje već preduzetih nakon pokušaja atentata na Fica.
Savet bezbednosti Slovačke raspravljaće u sredu o jačanju mera u cilju zaštite ljudi i institucija nakon pokušaja atentata na Fica.
Podsetimo, slovački premijer Robert Fico ranjen je u pucnjavi nakon sednice Vlade 15. maja, koja je održana u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistočno od Bratislave. Fico je odmah hospitalizovan u bolnici u Banskoj Bistrici i posle višečasovne operacije na 24 sata je uveden u stanje veštačke kome.
Na Fica je pucano kada je posle sednice izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima. Napadač, Juraj Cintula, odmah je uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica za krivično delo pokušaj ubistva iz političkih razloga.
Robert Fico - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2024
SVET
Bolnica: Zdravstveno stanje Fica se popravlja
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala