- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Rešićemo najambicioznije zadatke“: Putin objasnio kako će se Rusija boriti protiv sankcija

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2024
Pratite nas
Efikasnost ruskih rešenja i razvoja u tehnološkoj sferi omogućiće da se prevaziđu ograničenja koja su Rusiji nametnule neprijateljske zemlje, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sednici nadzornog odbora Agencije za strateške inicijative.

„Generalno, tražim od Agencije za strateške inicijative da aktivnije razvija međunarodno partnerstvo, da učestvuje u promovisanju najboljih ruskih praksi, brendova i projekata u svetu. Što budemo efikasniji, to će našim protivnicima biti teže da nas na bilo koji način ograničavaju. Naprotiv – ako budemo nudili efikasna rešenja, ona će biti prihvaćena uprkos svim ograničenjima, siguran sam. Tržište će sve izgraditi, a za tržište se treba boriti“, rekao je ruski lider.

Putin je dodao da u tehnološkom razvoju treba ići putem saradnje sa prijateljskim zemljama koje su zainteresovane za to.
Kako je istakao, nivo blagostanja ljudi treba da bude najvažniji kriterijum ocene rada saveznih i regionalnih vlasti u zemlji.
Putin je poručio da će Rusija rešiti najambicioznije zadatke i osiguraće rast ekonomije ako nastave da se šire mogućnosti za naučne kolektive.
„Mi ćemo, svakako, rešiti najambicioznije zadatke, obezbedićemo rast ekonomije, a znači i blagostanje ruskih porodica ako nastavimo da širimo mogućnosti za naše naučne i proizvodne kolektive, za inženjerske, preduzetničke, kreativne timove, za volontere i predstavnike neprofitnih organizacija i neprofitnog sektora“, zaključio je predsednik Rusije.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2024
RUSIJA
Putin: Ekonomija raste, energetski kompleks se stabilno razvija uprkos sankcijama
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala