- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Ekonomija raste, energetski kompleks se stabilno razvija uprkos sankcijama

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2024
Pratite nas
Ruski energetski kompleks stabilno se razvija uprkos sankcijama i pouzdano zadovoljava potrebe zemlje, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Želeo bih da istaknem da se, uprkos sankcijama i snažnoj volatilnosti na globalnim i regionalnom energetskim tržištima, domaći energetski kompleks stabilno razvija i otvara nove pravce izvoza“, rekao je Putin na sastanku posvećenom pitanjima razvoja energetskog kompleksa koji se održava u Kremlju. Sastanku su prisustvovali rukovodioci energetskog sektora, kao i direktori vodećih energetskih kompanija.

On je primetio da raste potrošnja električne energije u zemlji, što ukazuje na opšte pozitivne tendencije u ruskoj ekonomiji.
„Ruska ekonomija raste, potrebe se povećavaju i energetski kompleks ih pouzdano i u potpunosti obezbeđuje“, ocenio je ruski predsednik.
Putin je istakao da je proizvodnja gasa u Rusiji u periodu od januara do aprila ove godine iznosila 246,4 milijarde kubnih metara, što je osam odsto više nego u istom periodu prošle godine.
Ruski lider je primetio da su stabilni pokazatelji i u naftnoj industriji, te da je bruto proizvodnja nafte u Rusiji od početka ove godine iznosila 195,7 miliona tona.
Putin je takođe zatražio da se što pre pripremi dugoročna energetska strategija Rusije.
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovara sa ruskim novinarima u Harbinu - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2024
RUSIJA
Putin o antiruskim sankcijama: Amerika seče granu na kojoj sedi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala