Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Poštanska štedionica: Sredstva naših klijenata na Kosovu i Metohiji su sigurna

© Tanjug / STRBanka Poštanska štedionica na Kosovu i Metohiji
Banka Poštanska štedionica na Kosovu i Metohiji - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2024
Pratite nas
Banka Poštanska štedionica obavestila je danas sve klijente, fizička i pravna lica, povodom upada takozvane kosovske policije u ekspoziture Banke Poštanska štedionica na Kosovu i Metohiji, da su njihova sredstva na računima u Banci sigurna i da neće biti oštećeni.
Kako se navodi, uprkos privremenoj sprečenosti funkcionisanja Regionalnog centra Kosovska Mitrovica, klijenti Banke mogu obaviti sve bankarske usluge, uključujući platni promet, kreditiranje, menjačke poslove i ostale, u najbližim ekspoziturama na administrativnim prelazima Jarinje, Brnjak, Merdare i Končulj, kao i u ostatku poslovne mreže Banke.
Istovremeno, svi zaposleni Banke u Regionalnom centru Kosovska Mitrovica ostaju u radnom odnosu.
Takozvana kosovska policija saopštila je sinoć da je tokom upada u šest ekspozitura Poštanske štedionice na severu Kosova i Metohije zaplenila 1,6 miliona evra i više od 74 miliona dinara.
U saopštenju se navodi da je oduzeto i oko 19.500 franaka, oko 13.800 američkih dolara i oko 40 australijskih dolara, prenela je „Koha“.
Pripadnici tzv. kosovske policije upali su u ponedeljak sa puškama i pancirima u ekspoziture Poštanske štedionice u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, dok su građani pokušavali da podignu penziju, socijalnu pomoć i druga novčana sredstva, kao i u zgradu Uprave za trezor u Kosovskoj Mitrovici.
Kada su pripadnici policije ušli u zgrade, stranke koje su se nalazile u prostorijama štedionice su izbačene iz zgrade, dok su radnici zadržani, a ispred sve četiri ekspoziture nalazili su se pripadnici policije naoružani dugim cevima.
policija ispred zgrade Poštanske štedionice u severnoj Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2024
SRBIJA
Direktor „Poštanska štedionice“ u Severnoj Mitrovici priveden pa pušten iz policije
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala