Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Direktor „Poštanska štedionice“ u Severnoj Mitrovici priveden pa pušten iz policije

© Tanjug / STRpolicija ispred zgrade "Poštanske štedionice" u severnoj Kosovskoj Mitrovici
policija ispred zgrade Poštanske štedionice u severnoj Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2024
Pratite nas
Takozvana kosovska policija privela je večeras, u svojstvu svedoka, direktora filijale „Banke Poštanska štedionica“ u Kosovskoj Mitrovici Igora Radića, koji je nakon davanja izjave pušten iz policije, izjavio je direktor tzv. kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.
Eljšanije izjavio da je Radić priveden u svojstvu svedoka kao odgovorno lice kako bi potvrdio što je sve zaplenjeno tokom današnje akcije.
„On je odveden u policijsku stanicu kako bi kao svedok i direktor, potpisao zapisnik o onom što je tokom akcije pronađeno u filijali u Mitrovici“, rekao je Eljšani za Tanjug.
Tzv. kosovska policija saopštila je da je danas zatvorila šest jedinica Poštanske štedionice u četiri opštine na severu KiM, na osnovu, kako su naveli, izveštaja institucija za finansijski monitoring.
Prethodno su danas pripadnici tzv. kosovske policije sa puškama i pancirima upali su u ekspoziture „Poštanske štedionice“ u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, dok su građani pokušavali da podignu penziju, socijalnu pomoć i druga novačna sredstva.
Policija je takođe upala i u zgradu Uprave za trezor u Kosovskoj Mitrovici.
Kada su pripadnici policije ušli u zgrade, stranke koje su se nalazile u prostorijama štedionice su izbačene iz zgrade, dok su radnici zadržani, a ispred sve četiri ekspoziture nalazili su se pripadnici policije naoružani dugim cevima.
Pored toga, pripadnici specijalnih jedinica bili su raspoređeni na više punktova u ulicama koje vode prema bankama.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala