- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić (opet) stavio Srbiju na čekanje: „Ne znam, videćemo...“

© AP Photo / Abbie ParrNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2024
Pratite nas
Jedno od pitanja koje je Nikola Jokić dobio na konferenciji posle eliminacije Denvera od Minesote u majstorici polufinala plej-ofa NBA lige, odnosilo se na njegovo učešće sa Srbijom na Olimpijskim igrama. Košarkaški as iz Sombora bio je vruće glave, ostavio je otvoren prostor, s obzirom na to da nije odgovorio ni potvrdno ni odrično.
Svako veliko takmičenje na kom učestvuje Srbija i večita tema da li će Nikola Jokić biti spreman, odnosno da li će se staviti na raspolaganje selektoru i biti uz saigrače. Propustio je Mundobasket u Manili, i od tada traje licitacija da li će odleteti sa Orlovima u Pariz da se suprotstavi američkom drim-timu u jurišu na zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.
Dosta je bilo priče o tome da ukoliko ponovo bude igrao finale NBA lige sa Denverom da neće imati vremena za odmor i pripremu, jer je sezona preduga, ali kako su Nagetsi prevremeno ispali, tako se otvorio prostor da Jokić bude uz nacionalni tim.
Na pitanje da li je razmišljao o Srbiji i Olimpijskim igrama, odnosno da li će igrati u Parizu, Jokić je odgovorio:
„Ne znam prijatelju, videćemo. Moram da razmislim“, kratak je bio odgovor najboljeg igrača sveta.
Srbija će morati još da sačeka, mada je potpuno jasno da Jokić vremena za odmor i te kako ima. Olimpijske igre počinju 27. jula i trajaće do 11. avgusta.
Kada je u pitanju utakmica i poraz Denvera, u kom su Nagetsi ispustili „plus 20 – 58:38, Jokić je rekao.
„Pogađali su, imali su veliki broj ofanzivnih skokova. Mi nismo mogli da pogodimo ništa od otvorenih šuteva. To se jednostavno dešava, ali je to i do njih i njihove odbrane. Mnogi timovi nikada nisu odbranili titulu. Drago mi je da smo imali priliku da naša imena prozivaju na mikrofonima kao prvacima. Moramo da postanemo bolji“, istakao je Nikola.
Jokić se osvrnuo i na mizeran procenat ubačenih trojki Denvera – 8/33.
„Morali smo da pogađamo šuteve. Lično, promašio sam osam trojki, Mari takođe, Porter pet. Danas bez pogađanja šuteva ne možeš da pobediš utakmicu“, zaključio je Jokić.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2024
SPORT
Kraj sezone za Jokića – Denver poražen u majstorici od Minesote! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala