- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kraj sezone za Jokića – Denver poražen u majstorici od Minesote! /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2024
Pratite nas
Nikola Jokić, srpski košarkaški reprezentativac, završio je sezonu u NBA ligi posle poraza Denvera od Minesote u sedmoj utakmici polufinalne serije Zapadne konferencije, posle najvećeg preokreta u istoriji majstorica najkvalitetnije lige sveta.
Denver je u trećoj deonici imao i 20 poena prednosti (58:38), ali je onda zapao u veliku krizu iz koje nije mogao da se vrati u ritam pa su gosti na tri minuta do kraja došli do deset poena viška, a duel su završili rezultatom 98:90.
Minesota je skinula krunu Denveru osvojenu prošle sezone i u finalu Zapada, za plasman u veliko finale, igraće protiv Dalasa dok će se za trofej na Istoku boriti Boston i Indijana.
Denver je poražen u trećoj utakmici na svom terenu posle dva uzastopna neuspeha zabeležena na samom početku serije.
Nagetsi su uspeli da se vrate u ritam sa dva trijumfa u gostima, poveli su sa 3-2, ali su propustili dve prilike za konačan trijumf pred kojim su bili na sredini treće deonice sedme utakmice.
Prethodno je Denver, na krilima briljantnog, u tom periodu, Džamala Mareja, vodio sa 15 poena razlike (53:38), nastavio je sa dobrom igrom i posle pauze, ali su gosti potom pojačali odbranu, rešavali su situacije u napadu, dok Nagetsi ništa nisu mogli da pogode, što je rivalu omogućilo povratak.
Jokić se mučio sa šutem, promašio je sedam trojki do momenta jurenja poslednjeg voza, ubacio je dve zaredom, ali nikoga nije bilo da isprati njegov ritam.
Potpuno su van igre bili ostali košarkaši iz petorke pa je Minesota na krilima najboljeg šestog igrača lige Naza Rida stigla do velike pobede.
Jokić je utakmicu završio sa 34 poena, 19 skokova i sedam asistencija, Džamal Marej je bio najefikasniji sa 35 poena i niko više u Denveru nije imao dvocifreni poenterski učinak.
Majkl Porter je ostao na sedam poena, Kentevijus Koldvel Poup na pet, a Eron Gordon na svega četiri.
Faktor iz senke za Minesotu bio je Džejden Mekdenijels sa 23 poena, koliko je imao i Karl Entoni Tauns, uz 12 skokova. Entoni Edvards je meč u kom je promašio čak osam trojki završio sa 16 poena, osam skokova i sedam asistencija, Rudi Gober je imao 13 poena, Rid 11, a Majkl Konli 10.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala