- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kovačević za Sputnjik posle velikog uspeha: „Kad izbacite Engleze – jasno je da dobro radite“

© Foto : Fudbalski savez SrbijeDarko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS
Darko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2024
Pratite nas
Proslavljeni jugoslovenski fudbaler Darko Kovačević, koji obavlja funkciju sportskog direktora Olimpijakosa, javio se Sputnjiku iz Atine i pričao o istorijskom uspehu crveno-belih iz Pireja.
Fudbaleri će igrati u finalu Lige konferencije 29. maja protiv Fiorentine, košarkaši su obezbedili Fajnal-for u Berlinu, identičan je slučaj sa vaterpolistima i rukometašima.
Godina za ponos, godina za pamćenje, a o svemu tome za Sputnjik je pričao bivši golgeter Crvena zvezde, Juventusa i naravno Olimpijakosa.
„Veliki, veliki uspeh za Olimpijakos sve je ovo lepo što se dešava. Posebno se to odnosi na fudbal, gde je to veliki uspeh za grčki fudbal. Finale jednog evropskog takmičenja, jako, jako bitno“, počeo je razgovor Kovačević.
Darko, koji je tokom Mundijala u Kataru bio kolumnista Sputnjika, posebno je ponosan na polufinalni dvomeč u kom su crveno-beli iz Pireja pobedili u dva navrata favorizovanu Aston Vilu. Prvo na Ostrvu 4:2, a onda i u Periju, rutinski 2:0. Istakao se maestralni napadač El Kabi sa pet golova u eliminaciji Engleza.
„Kada izbacite jednu Aston Vilu koja je četvrta u engleskoj Premijer ligi, onda je jasno da radite dobar posao. Optimisti smo pred finale u Atini. Sve će stati u tih 90 ili 120 minuta, možda budu i penali. Fiorentina je jaka ekipa, i bez obzira na to što ćemo praktično biti domaćini jer se igra u Grčkoj, oni će imati podršku svojih navijača. Samim tim, ne mora da znači da je to naša prednost što se igra u Atini. Kada je reč o El Kabiju, on je fantastičan fudbaler i eto 'eksplodirao' je protiv jednog velikog tima, tako se to obično desi. Igra najbolju sezonu u karijeri i daj Bože da tako nastavi još dugi niz godina“, optimista je Kovačević.
Iza velikog uspeha Olimpijakosa stoji i jedan izuzetno bitan čovek – predsednik Evangelos Marinakis, koji je ujedno i vlasnik premijerligaša Notinem Foresta.
„Vratio sam se u klub pre tri meseca na mesto sportskog direktora. Imamo podršku predsednika što je najbitnije. Jednostavno, čitav taj projekat Marinakisa, koji stoji iza Sportskog društva, i osim fudbala nosi zasluge i za vaterpolo, rukomet, muške i ženske sekcije, ugledao je svetlost dana. Imaćemo na leto puno posla oko transfera, videćemo šta će se dešavati“.
S obzirom na to da je Kovačević pomenuo rasplet u plej-ofu Grčke, nekako se samo nametnulo pitanje da li se video sa Andrijom Živkovićem, koji je u nedelju uveče presudio Olimpijakosu, nakon što je PAOK na Tumbi slavio rezultatom 2:0.
Srpski reprezentativac prvo je maestralno iz „makazica“ asistirao Tajsonu, da bi sredinom drugog poluvremena postigao gol.
„Videli smo se. Žile igra dobro konstantno, to je jako bitno za selektora Srbije pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, tu nema dileme“, završio je razgovor iz Atine Darko Kovačević.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2024
SPORT
Prevara veka: Biser Barselone poslao brata blizanca da igra umesto njega – Rumunija bruji o skandalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala