- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Prevara veka: Biser Barselone poslao brata blizanca da igra umesto njega – Rumunija bruji o skandalu

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2024
Pratite nas
Neverovatna situacija dogodila se u Rumuniji gde je izvedena možda i najveća prevara u fudbalskom svetu ikada viđena. Edgar, fudbaler Dinama iz Bukurešta, optužen je da je svog brata blizanca Edelina postavio da igra umesto u njega u nekoliko mečeva.
Kada se pomene fudbalski skandal verovatno bi prva asocijacija bila na namešten meč, ali ovo je daleko od toga.
Glavni akteri sage su braća blizanci Edgar i Edelino, portugalski fudbaleri koji su zajedno prošli školu Sportinga iz Lisabona. Međutim posle toga, svako kreće svojim putema, a Edgar gradi uspešniju karijeru.
Sa 18 godina potpisao je za Barselonu, ali je igrao u B timu da bi posle toga otišao u Viljareal. Nosio je dresove Lila, Nanta, Trabzona, Fejnorda i Bašakšehira da bi potom trebalo da dođe u Rumuniju jer je potpisao za Dinamo iz Bukurešta.
Igrao je na pet utakmica, a onda je došlo do velike sumnje da to zapravo nije bio on već njegov brat Edelino.
Ovu veliku prevaru prvi je otkrio Danijel Sendre, rumunski novinar, a potom se zbog te priče oglasio i Dlorin Prunea, predsednik kluba koji je potvrdio da je istraga u toku.
„Sve ovo deluje potpuno nerealno. Počeo sam da obavljam telefonske pozive i raspitujem se o tome. Pričao sam sa nekim prijateljima i izgleda da je sve to istina. Ne mogu da verujem šta su uradili. Niko to nije demantovao i sve vam je jasno. Saznali smo da je njegov brat blizanac takođe fudbaler. Neverovatno kakvu prevaru su izveli“, rekao je Prunea.
Postavlja se pitanje kako su iz Dinama shvatili o čemu se radi? Prva sumnja javila se zbog engleskog jezika koji Edgar zna da govori, ali igrač koji se našao u Dinamu pričao je samo na portugalskom.
Novi trag bila je vozačka dozvola koju je odbio da pokaže.
„Igrač (Edgar ili Edelino) odbio je da pokaže meni i klubu svoju vozačku dozvolu. On ne priča engleski jezik, iako svi znaju da Edgar isti zna i priča jer je igrao širom Evrope“, otkrio je Emanuel Rosu, rumunski novinar.
Ukoliko se ispostavi da je ova priča tačna, a sve ide ka tome, Dinamo bi mogao da dobije veliku kaznu koja bi se odnosila i na oduzimanje bodova.
Ovako neprimerenim i neverovatnim potezom Edgar rumunski klub vrlo lako može da pošalje u niži rang.
Srbija Španija rukomet - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2024
SPORT
Nije kraj! Srbija ima šansu da ode na Svetsko prvenstvo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala