- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nije kraj! Srbija ima šansu da ode na Svetsko prvenstvo

© Foto : Rukometni savez SrbijeSrbija Španija rukomet
Srbija Španija rukomet - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2024
Pratite nas
Posle velike borbe rukometaši Srbije nisu uspeli da obezbede mesto na Svetskom prvenstvu uprkos pobedi nad Španijom u drugoj utakmici, jer su Španci prethodno slavili u prvom meču sa golom više prednosti. Međutim, zbog neverovatnog otpora koji je Srbija pružila rukometnoj sili, Rukometni savez Srbija tražiće specijalnu pozivnicu.
Rukometaši Srbije pobedili su Španiju rezultatom 25:22 u drugom meču baraža za Svetsko prvenstvo, ali to nije bilo dovoljno. Hrabra ekipa Borisa Rojevića zaslužila je sve pohvale i zbog toga Rukometni savez Srbije ne želi da odustane tako lako.

„Orlovi su svojom igrom i ovim trijumfom pokazali da im je mesto među najbolji selekcijama sveta, a u to veruje i rukovodstvo Rukometnog saveza Srbije koje će Svetskoj rukometnog federaciji (IHF) poslati zahtev za specijalnu pozivnicu“, piše na sajtu Saveza.

Svetsko prvenstvo održava se naredne godine u periodu od 14. januara do 2. februara u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj. Dodeliće se dve specijalne pozivnice, a jedna je već obećana selekciji Sjedinjenih Američkih Država.
Bez obzira na krajnji ishod Boris Rojević, selektor reprezentacije Srbije, za svoj tim je imao samo reči hvale.
Velika pobeda nad Španijom, ali ostaje žal baš zato što smo bili tako blizu. Zaista smo odigrali dve fenomenalne utakmice, pokazali smo da se vraćamo na evropsku i svetsku rukometnu mapu. Ostaje zaista veliki žal, imali smo igrača više za četiri razlike i penale. S jedne strane sam zaista jako srećan jer smo pokazali ozbiljan nivo rukometa, napunili smo Spens dobrom utakmicom u Španiji, ali sam takođe tužan što nas je ta jedna lopta delila od prilike da uz pobedu slavimo i plasman na Svetsko prvenstvo. Nismo imali sreće donekle, ali sam zaista ponosan na ove momke i ponovo podvlačim da će se ova reprezentacija donositi radost Srbiji!“, uveren je selektor.
Dejan Milosavljev, kapiten srpskog tima, koji je upisao fantastičnih 14 odbrana, bio je razočaran zbog ishoda, ali i ponosan na saigrače.
„Mi smo pre svega jako tužni, ali mislim da je ova publika zaslužila da nas vidi pozitivnima, da im posvetimo pažnju i pokažemo zahvalnost što su nas podržali i nosili do ove pobede. Imali smo sve u svojim rukama, borili smo se, ali falila nam je ta jedna lopta, uvek nam ta jedna fali… Žao mi je momaka i stručnog štaba, pružili smo sve od sebe, priprema je bila odlična i to se videlo, ali nažalost nije bilo dovoljno za potpuno slavlje. Verujem da će evropska i svetska javnost uvideti napredak Srbije u jako kratkom roku. Vidi se pomak od mlađih kategorija do seniora, mislim da Savez radi jako dobar posao i srećan sam što će već sutra poslati zahtev za specijalnu pozivnicu jer smatram da smo pokazali da zaslužujemo da se nađemo na Svetskom prvenstvu!“
Odličan posao u odbrani obavljao je Miljan Pušica na obe utakmice, a srpski defanzivac poručio je srpskoj publici da može da se nada budućim dobrim partijama poput ove.

„Zaista smo dali sve od sebe, uz toliko pehova smo uspeli da pobedimo Španiju i da odigramo generalno dva odlična meča, ali mi je žao što bar jednom sreća ne bude na našoj strani. Imali smo nekoliko odbijenih lopti koje nismo pokušili, falilo je i malo koncentracije u završnici, ali ne možemo sebi zameriti bilo šta. Dali smo sve od sebe, Banda je bio fenomenalan, svi su dali 100 posto sebe na terenu. Fenomenalan je osećaj igrati pred punim tribinama i moramo da vratimo taj kult reprezentacije kako znamo i umemo, da pokažemo svima da se kod nas igra dobar rukomet, da se voli i da zaslužuje pažnju!“, istakao je Pušica.
Nikola jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2024
SPORT
Leti, leti Jokić i „nevidljiva lopta“ – srpski MVP sa dva poteza obeležio meč /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala