- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Slovački ministar: Život Roberta Fica više nije ugrožen

© Tanjug / (AP Photo/Denes ErdosBolnica u Banskoj Bistrici u kojoj je hospitalizovan slovački premijer Robert Fico
Bolnica u Banskoj Bistrici u kojoj je hospitalizovan slovački premijer Robert Fico - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2024
Pratite nas
Život slovačkog premijera Roberta Fica, na koga je pokušan atentat, nije ugrožen, njegovo zdravstveno stanje je i dalje ozbiljno, ali se prognoza može smatrati pozitivnom, izjavio je potpredsednik vlade i ministar odbrane Slovačke Robert Kalinjak.
„Govorili smo kako želimo da se približimo pozitivnoj prognozi i sada smo korak bliže tome. Premijer je izašao iz situacije kada mu je bio direktno ugrožen život, ali je situacija i dalje ozbiljna. Potrebna mu je intenzivna medicinska nega. U narednom periodu neće se planirati nikakav prevoz (u druge bolnice)... Stanje možemo smatrati stabilnim, uz pozitivnu prognozu“, rekao je Kalinjak novinarima ispred bolnice u Banskoj Bistrici.
Podsetimo, slovački premijer Robert Fico ranjen je u pucnjavi nakon sednice Vlade 15. maja, koja je održana u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistočno od Bratislave. Fico je odmah hospitalizovan u bolnici u Banskoj Bistrici i posle višečasovne operacije na 24 sata je uveden u stanje veštačke kome.
Na Fica je pucano kada je posle sednice izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima. Napadač, Juraj Cintula, odmah je uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica za krivično delo pokušaj ubistva iz političkih razloga.
Slovački premijer Robert Fico - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2024
SVET
Robert Fico ponovo operisan, stanje slovačkog premijera i dalje ozbiljno
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala