- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Robert Fico ponovo operisan, stanje slovačkog premijera i dalje ozbiljno

© Tanjug / Radovan Stoklasa/TASR via APSlovački premijer Robert Fico
Slovački premijer Robert Fico - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2024
Pratite nas
Premijer Slovačke Robert Fico ponovo je danas operisan, a njegovo stanje i dalje je ozbiljno, izjavio je slovački ministar odbrane Robert Kalinjak.
„Njegovo stanje i dalje je ozbiljno, ali je premijer pri svesti. Slovačka vlada funkcioniše normalno“, rekao je Kalinjak na konferenciji za novinare, prenosi TA3.
Direktorka univerzitetske bolnice Ruzvelt u Banskoj Bistrici Mirijam Lapunikova izjavila je da je Fico i dalje na odeljenju intenzivne nege, precizirajući da su doktori uklonili Ficovo mrtvo tkivo.

„Svega se seća“: Predsednik Slovačke posetio Fica u bolnici

Robert Fico se seća okolnosti atentata izvršenog na njega 15. maja, izjavio je novoizabrani predsednik Peter Pelegrini, koji je posetio šefa Vlada u bolnici.
„On se svega seća. Iznenađen je kako se to brzo odigralo“, rekao je Pelegrini za TV TAZ.
Premijer je bio svestan kada je dopremljen u bolnicu i seća se, prema Pelegrinijevim rečima, kako su mu pružili prvu pomoć, kazao je Pelegrini koji je u četvrtak uspeo da nekoliko minuta porazgovara sa Ficom.
On je dodao da bi lekarski konzilijum trebalo u ponedeljak da odluči o daljem postupanju i lečenju premijera.
Podsetimo, slovački premijer Robert Fico nalazi se u bolnici u Banskoj Bistrici gde je operisan posle ranjavanja u pucnjavi nakon sednice Vlade koja je održana u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistočno od Bratislave. Fico je posle višečasovne operacije na 24 sata bio uveden u stanje indukovane kome.
Na Fica je pucano kada je, posle sastanka u sredu, izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima.
Napadač na Fica je odmah uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica za krivično delo pokušaj ubistva iz političkih razloga.
Ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj-Eštok prethodno je objavio da je na Fica ispaljeno pet hitaca i potvrdio da je atentat na premijera izveden zbog političkih motiva.
Ranjeni premijer Slovačke Robert Fico - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2024
SVET
Slovački ministar odbrane: Atentat na Fica unapred planiran; Podignuta optužnica protiv napadača
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala