- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Američki obaveštajac: Ni sami „poslednji Ukrajinci“ nisu spremni da se bore do poslednjeg Ukrajinca

© AFP 2023 / ANATOLII STEPANOVUkrajinski vojnici u rovu
Ukrajinski vojnici u rovu - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2024
Pratite nas
„Poslednji Ukrajinci“ i sami nisu spremni da se „bore do poslednjeg Ukrajinca“, uprkos takvoj spremnosti Zelenskog i Zapada, oni se predaju i povlače, izjavio je za Sputnjik penzionisani obaveštajac američke pomorske pešadije i vojni analitičar Skot Riter.
„Ono što je sada zanimljivo je videti da čak i među najfanatičnijim ukrajinskim borcima – puk ‘Kraken’, 3. jurišna brigada, borci ‘Azova’ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) – čak ni oni ne žele da se bore ‘do poslednjeg Ukrajinca’. Oni se predaju, povlače se, počinju da shvataju da se ovaj rat ne može dobiti i ne žele da ginu. Stoga, iako se (predsednik Ukrajine Vladimir) Zelenski i Zapad čine spremni da se bore do poslednjeg Ukrajinca, poslednji Ukrajinci ne žele da umiru“, rekao je Riter.
Prema njegovim rečima, uskoro će sve više ukrajinskih vojnika bacati oružje i predavati se, jer shvataju da Ukrajina nema šanse da pobedi.
Inauguracija predsednika Rusije Vladimira Putina - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2024
RUSIJA
Putin: Zapad prevario Rusiju, moramo da vidimo kome da verujemo, ultimatumi neće proći
On je naglasio da je „rat do poslednjeg Ukrajinca“ uvek bio slogan Zapada, njegov cilj i zadatak. Zapadni „saveznici“ Kijeva dozvoljavaju Ukrajincima da ginu na bojnom polju, tvrdeći da će to pomoći da se „naškodi“ Rusiji, dok sam NATO ne trpi gubitke. Reči o „ratu do poslednjeg Ukrajinca“ ne čuju se samo od Zelenskog, već i od evropskih političara, američkih senatora, pa čak i od generalnog sekretara NATO-a, dodao je Riter.
„Nastavkom ovog sukoba, bez obzira na priznanje da ukrajinska vojska nema dovoljno snaga za pobedu, sve što Ukrajinci rade je osuđivanje desetina hiljada, ako ne i stotine hiljada drugih Ukrajinaca na smrt ili ranjavanje na ovom bojnom polju. Ali u ovom trenutku, Ukrajinci ne mogu ništa da urade da promene ishod. Mogu da mobilišu koliko hoće ljudi, ali ne mogu ni da ih obuče, ni da ih naoružaju, ne mogu da ih motivišu“, ocenio je on.
Osim toga, Riter je podsetio da Oružane snage Ukrajine imaju zaista ozbiljan problem sa ljudstvom.
Prema njegovim rečima, sada ukrajinska vojska uvodi u igru svoje poslednje rezerve, a na bojno polje takođe se prebacuju lične jedinice načelnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kirila Budanova (stavljen na spisak terorista i ekstremista).
Lansiranja raketa na objekte vojne uprave Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Ruske snage su noćna mora Kijeva: Zapadni mediji o situaciji u Ukrajini
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala