- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Džajić o Piksijevom ugovoru i Srbiji: „Da ne doživimo opet Katar“

© Sputnik / Lola ĐorđevićPiksi
Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2024
Pratite nas
Dileme da će Dragan Stojković Piksi produžiti ugovor i ostati selektor Srbije više nema. To je potvrdio predsednik Fudbalskog saveza Dragan Džajić, koji je bio gost podkasta „Wish&Goal“. Piksi će sa novim ugovorom voditi Orlove na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, za koje Džajić kaže, da ne sme da se ponovi atmosfera i rezultat sa Mundijala u Kataru.
Prethodnih dana se pričalo i pisalo o tome da će selektor Srbije Dragan Stojković udariti paraf na novi ugovor sa nacionalnim timom, a sada je to dobilo i potvrdu. Uskoro će biti i ozvaničeno.
„Piksi će potpisati novi ugovor. On je naravno izrazio želju da bi on bio sigurniji, da se vidi kontinuitet. Nije on od juče, pa da ne shvata svoju odgovornost. Ako smatra da on treba da ima veru i samopouzdanje, onda je to u redu. Nikad vi kao trener ne znate koliko možete da trajete“, istakao je Džajić u pomenutom podkastu „Wish&Goal“.
Svestan je i Džajić kao prvi čovek krovne organizacije srpskog fudbala da se Orlovi nisu proslavili na Mundijalu u Kataru. Daleko od toga, i zato će ovoga puta u Nemačkoj, neke stvari morati da budu drugačije.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2024
SPORT
Mitrović u 100. minutu „poništio“ pobedu Ronaldovog tima /video/
„Postoji dogovor oko smeštaja. U hotelu gde su reprezentativci ne boravi niko drugi. Svi ostali članovi Izvršnog odbora i članovi FSS imaće drugi hotel. Mora da se napravi jedna fina atmosfera, da se ne doživi ono iz Katara, kada je bilo dosta priča o nekim drugim stvarima. To sada ne sme da se dozvoli“, istakao je Džajić.
Dotakao se predsednik FSS-a i kulta koji nedostaje reprezentaciji još od kada je njom komandovao Radomir Antić.
„Reprezentaciji fali imidž, atmosfera, kult. To ne možemo dok se ne napravi neki pomak i rezultat. Ne može samo rečima. Narod može da bude razočaran, ali ne sme da se odvaja od reprezentacije. Možda precenjujemo sebe zato što mnogo igrača igra po Evropi, gotovo svi“, zaključio je Džajić.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2024
SPORT
Kragujevac može da slavi – ili ipak ne?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala