- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kragujevac može da slavi – ili ipak ne?

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2024
Pratite nas
Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca po prvi put u istoriji kluba igraće evropsko takmičenje odnosno kvalifikacije za Ligu konferencija, ali pod uslovom da dobiju licencu od UEFA koju još uvek nemaju.
Fenomenalna sezona je iza Radničkog 1923 koji će završiti kao četvrti ili peti tim na tabeli Superlige, što im svakako donosi mesto u kvalifiakcijama za Ligu konferencija.
Feđa Dudić, trener tima iz Kragujevca, uspeo je da napravi izuzetan posao jer je ekipu preuzeo u trenutku kad su zauzimali pretposlednje mesto sa samo tri boda u sedam odigranih mečeva.
Posle toga usledila je renesansa i ovaj tim je odigrao 31 meč i upisao je 20 pobeda, dva remija i devet poraza.
Istoriju su ispisali ulaskom u polufinale Kupa Srbije jer nikada od postojanja kluba nisu napravili takav podvig, a tada su u izuzetno dramatičnom meču izgubili od Vojvodine na stadionu „Čika Dača“.
Do uspeha i istorijskog učešća na evropskoj sceni Kragujevčane je predvodio Milutin Vidosavljević koji je ove sezone upisao 11 golova, dok su ga pratili Sali Vižđi sa osam odnosno Kilijan Bevis sa sedam pogodaka.
Cela ova bajka još uvek čeka na srećan kraj jer Radnički da bi igrao kvalifikacije za Ligu konferencija prvo mora da dobije UEFA licencu koju još uvek nemaju.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2024
SPORT
Mitrović u 100. minutu „poništio“ pobedu Ronaldovog tima /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala