- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

„Ne igrajte se vatrom“: Upozorenje Zaharove Zapadu zbog intenzivnih napada Kijeva na rusku teritoriju

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2024
Pratite nas
Rusija upozorava Vašington, London, Brisel i druge zapadne prestonice da su napadi na ruske regione – igranje vatrom, Rusija neće ostaviti bez odgovora napade na njenu teritoriju, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Prema njenim rečima, iza napada na ruske regione kriju se američki i britanski pokrovitelji režima ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog.
„Oni ne samo da mu šalju rakete sve većeg dometa i teško naoružanje, već i odobravaju njihovu primenu protiv Rusije, doprinoseći time daljoj eskalaciji sukoba“, rekla je diplomata, a njena izjava je objavljena na sajtu MIP-a.
Komentarišući napade ukrajinskih snaga na rusku teritoriju, Zaharova je dodala da je „banderovska klika izgleda poverovala u svoju nekažnjivost s obzirom na česta putovanja zapadnih emisara u Kijev u poslednje vreme“.
Portparol je istakla da je kijevski režim 16. i 17. maja još jednom pokušao da izvede intenzivan napad uz primenu bespilotnih letelica avionskog tipa i bespilotnih čamaca na Krim, Krasnodarski kraj i druge ruske regione. Zahvaljujući naporima ruske PVO, presretnuto je i uništeno više od stotinu dronova.
Prethodno, ministar odbrane Velike Britanije Grant Šaps priznao je da je London dao odobrenje Kijevu da napadne Krim oružjem koje mu je isporučila Britanija, jer to poluostrvo smatra delom Ukrajine.
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2024
RUSIJA
Zaharova: EU izjavama o napadu na Krimski most direktno podstiče Ukrajinu na terorizam
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala