- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Zapadni mediji: Ruska vojska za dve godine operacije postala moćnija

© Sputnik / Kristina Kormilitsyna / Uđi u bazu fotografijaParadni odred vojnika-učesnika specijalne vojne operacije na Paradi pobede na Crvenom trgu u Moskvi
Paradni odred vojnika-učesnika specijalne vojne operacije na Paradi pobede na Crvenom trgu u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2024
Pratite nas
Ukrajinski vojnici prepoznaju snagu ruske armije i smatraju da je za dve godine specijalne operacije ona samo ojačala, piše „Volstrit džurnal“.
„Rusija ima jaku vojsku. A dve godine sukoba su je, međutim, učinile još jačom“, izjavio je vodnik 57. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine Andrej Ščerbin.
Prema njegovim rečima, Ukrajina je fizički nesposobna da se odupre ruskom vojno-industrijskom kompleksu.
Kako navodi list, ukrajinski vojnici ruske klizne avionske bombe nazivaju oružjem koje je značajno uticalo na tok sukoba.
U februaru 2022. godine Rusija je pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Ruski predsednik Vladimir Putin je kao njen cilj naveo „zaštitu ljudi koji su osam godina bili izloženi zlostavljanju i genocidu od strane režima u Kijevu“. Da bi se to postiglo, prema njegovim rečima, planirano je da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Lansiranja raketa na objekte vojne uprave Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Ruske snage su noćna mora Kijeva: Zapadni mediji o situaciji u Ukrajini
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala