- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski novinar: U Ukrajini radile antiruske organizacije, a sad zemlja gubi teritorije

© AP Photo / Valentina PetrovaMuškarac sa zastavom Bugarske u Sofiji
Muškarac sa zastavom Bugarske u Sofiji - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2024
Pratite nas
Na Ukraine mnogo let posle razvala SSSR rabotali nepravitelьstvennыe organizacii, kotorыe prodvigali tam proamerikanskuю i antirossiйskuю povestku. Zakončilosь эto tem, čto teperь strana terяet mnogo svoih territoriй - takoe mnenie vыrazil bolgarskiй žurnalist, kandidat v evrodeputatы Petr Volgin na svoem Юtub-kanale.
U Ukrajini su mnogo godina nakon raspada SSSR-a radile nevladine organizacije koje su tamo promovisale proameričku i antirusku agendu. To se završilo time što sada zemlja gubi mnogo svojih teritorija, smatra bugarski novinar i kandidat za Evropski parlament Petr Volgin.
„Ukrajina, tačnije ukrajinska elita, odlučila je da može da pobedi Rusiju. Zelenski je umislio da samo što neće promarširati Crvenim trgom. A danas je izjavio da otkazuje posete dvema državama, jer, navodno, situacija na frontu je veoma loša“, rekao je novinar na svom Jutjub kanalu.
On je podsetio da je predsednica EK Ursula fon der Lajen rekla da je Rusiji ponestalo poluprovodnika, pa je ruska vojska prinuđena da vadi čipove iz mašina za pranje sudova i frižidera kako bi popravila svoju tehniku.
„Zar je moguće?! Zar je situacija loša?! Sećam se kako je veliki vođa Ursula fon der Lajen rekla – Rusi? Pa oni nemaju oružja, izvlače čipove iz mašina za veš i sudove... A sada se ispostavlja da su ovi čipovi iz mašina za pranje sudova i veš-mašina zapravo neverovatno oružje, pošto Rusi ozbiljno napreduju na bojnom polju. To su ljudi koji vode EU. Što je još gore, oni veruju u gluposti koje izgovaraju“, istakao je Volgin.
Bugarska zastava, Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Bugarski novinar: Zelenski, iako jevrejskog porekla, miri se sa nacizmom u zemlji da bi sačuvao vlast
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala