- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Bugarski novinar: Zelenski, iako jevrejskog porekla, miri se sa nacizmom u zemlji da bi sačuvao vlast

© AP Photo / Valentina PetrovaBugarska zastava, Sofija
Bugarska zastava, Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2024
Pratite nas
Ukrajinske vlasti trenutno jednostavno skidaju masku sa sebe, oni nisu nikakve demokrate, izjavio je bugarski novinar Simeon Milanov, komentarišući nedavnu odluku Kijeva da delimično ograniči prava svojih građana u okviru Evropske konvencije za ljudska prava i Međunarodni pakt o građanskim i političkim pravima tokom perioda vanrednog stanja.
„Oni su se do sada pravili da su demokrate, ali sada skidaju masku i pokazuju ko su, zapravo, u ideološkom smislu još od 2014. godine“, izjavio je on za TV „Evrokom“.
Prema rečima Milanova, mnogi pokušavaju da opravdaju Ukrajinu, pozivajući se na jevrejsko poreklo predsednika zemlje Vladimira Zelenskog.
„Da, on je jevrejskog porekla, ali da bi sačuvao vlast, otvoreno se miri sa fašizmom i neonacizmom u Ukrajini. Postoje slučajevi kada su očigledne naciste, skinhedse, postavljali za načelnike policije (očigledno Milanov ima u vidu slučaj kada je 2019. godine za vršioca dužnosti šefa Nacionalne policije Ukrajine bio postavljen Vadim Trojan, bivši zamenik komandanta ‘Azova’ – teroristička organizacija zabranjena u Rusiji)“, izjavio je novinar.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala