- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović posle derbija: „Izvanredna utakmica – ponosan sam“

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener košarkaša Partizana Željko Obradović
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2024
Pratite nas
Velika borba, preokreti i pravi košarkaški spektakl priredili su igrači Crvene zvezde i Partizana u Pioniru, zbog čega je razumljiv i utisak Željka Obradovića, trenera crno-belih, koji je posle meča istakao da je utakmica bila izvanredna i da su odlučili detalji.
Crvena zvezda savladala je Partizan u prvoj utakmici finalne serije ABA lige rezultatom 85:82 posle uzbudljive i napete završnice.
Osim što je istakao da je bio zadovoljan igrom i ponosan na svoju ekipu, Željko Obradović na konferenciji je pomenuo i stiuaciju koja se dogodila u finišu kada je stao sat tokom jednog napada.
„Izvanredna utakmica, odlučili su detalji, čestitam Zvezdi na pobedi. Ponosan sam na prikazano na parketu, to sam rekao i momcima u svlačionici. Nastavljamo sa borbom. Ako u završnici meča, u poslednjem napadu, stane sat, to nije normalno i neko bi morao da povede računa o tome“, naglasio je trener Partizana.
Incidenata nije bilo zbog čega je poslata jedna lepa slika, a Obradović je pričao i o navijanju.
„Atmosfera? Već smo navikli na to. Vređanje u starom stilu, ali moramo da se naviknemo na to. Ovako, slika je bila lepa jer je dvorana bila ispunjena do poslednjeg mesta“, rekao je Obradović.
Trofejni srpski stručnjak odradiće sa svojim timom analizu, ali smatra da je su crno-beli odigrali odličnu utakmicu zbog čega nema previše toga da im zameri.
„Moramo da napravimo analizu, rekao sam da su detalji rešili pitanje pobednika, treba će nam nova energija. Nokaut faza je čudna, imamo velike pauze pre finala, pa pet utakmica u desetak dana. Ja sam za opciju dva, ali to je stvar dogovora. Da li mogu da podignem ekipu? Nema potrebe to da radim, jer su momci odigrali odlično, protiv odličnog tima“, zaključio je Željko Obradović.
Sledeći meč finalne serije igra se 15. maja takođe u dvorani „Aleksadanar Nikolić“.
Nikola Topić  - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2024
SPORT
Sferopulos otkrio: Topić povredio isto koleno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala