- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bledi Dončić nije iskoristio šansu – Boston na pobedu od finala

© AP Photo / Marta LavandierLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2024
Pratite nas
Košarkaši Oklahome savladali su Dalas rezultatom 100:96, dok je Boston pobedio Klivlend rezultatom 102:109 u polufinalnoj seriji Zapadne i Istočne konferencije NBA lige.
Domaći teren i tripl-dabl Luke Dončića nisu bili dovoljni Dalasu da povede u polufinalu sa 3:1, a Oklahoma je iskoristili priliku i izjednačila rezultat u ovoj seriji na 2:2.
Procenat šuta slovenačnog asa nije bio na zavidnom nivou (30 oodsto), a za 42 minuta koliko je proveo na parketu imao je 18 poena, 12 skokova i deset asistencija.
Bilo je to jedno od lošijih večeri za Luku, ali ne i za Šaja Glidžusa Aleksandra koji je sa 34 poena, osam skokova i pet asistencija vodio goste do pobede.
Početak meča nije najavljivao ovakav rasplet jer su Maveriski posle prve deonice imali dvocifrenu prednost i čuvali su vođstvo sve do poslednje deonice kada su košarkaši Oklahome potpuno preuzeli incijativu.
Na drugoj strani Boston je još jednom opravdao ulogu favorita protiv Klivlenda i sada ih samo jedna pobeda deli od finala.
Seltiksi nisu dozvolili da im se istopi prednost stečena u prvoj deonici. Tim koji je bio u ulozi domaćina pružio je dobar otpor, ali nedovoljno dobar za iznenađenje i preokret.
Najviše se istakao Džejson Tejtum sa 33 poena, 11 skokova i pet asistencija, dok je u Klivlendu bio najbolji Darijus Garland sa 30 poena i sedam asistencija.
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2024
SPORT
Obradović posle derbija: „Izvanredna utakmica – ponosan sam“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala