- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Istorijska godina crveno-belih

© AFP 2023 / ANGELOS TZORTZINISFudbaleri Olimpijakosa
Fudbaleri Olimpijakosa - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2024
Pratite nas
Samo dan nakon što su košarkaši Olimpijakosa pobedili Barselonu i plasirali se Fajnal-for Evrolige, veliku pobedu ostvarili su i fudbaleri istog kluba protiv Aston Vile, a ona ih je odvela u finale Lige konferencija. Osim toga grčki klub evropske trofeje juri još i u vaterpolu i rukometu.
Istorijski uspešnu sezonu ima Olimpijakos koji se bori za titulu u čak četiri sporta.
Posle pet utakmica košarkaši grčkog tima savladali su veliku Barselonu i tako se plasirali na Fajnal-for. Za finale Evrolige boriće se protiv Real Madrida, a prva utakmica igra se 24. maja.
Priredili su veliko iznenađenje, ali ono nije bilo toliko veliko kada se uzme u obzir kakvo je stiglo sledećeg dana.
Fudbaleri Olimpijakosa priredili su spektakl protiv Aston Vile i slavili su ukupnim rezultatom 6:2, odnosno 4:2 u prvom i 2:0 u drugom meču, Pobeda ih je odvela u finale Lige konferencija što je prvo evropsko finale u istoriji ovog kluba.
Grci su na predstavnika u finalu nekog evropskog takmičenja čekali još od 1971. godine kada je Panatinaikos igrao protiv Ajaksa u tadašnjem Kupu Evrope.
Olimpijakos će se u finalu boriti protiv Fiorentine i to u Atini 29. maja.
Pre nego što bude počela borba u Fajnal-foru, navijači Olimpijakosa bodriće i svoje rukometeše koji su izborili finale EHF Kupa Evrope. U dvomeču će se za titulu boriti protiv Valurom 18. i 25. maja.
Kada prođu rukometna, košarkaška i fudbalska euforija na red dolazi vaterpolo. U ovom sportu Olimpijakos je takođe imao sjajnu sezonu. Vaterpolisti grčkog tima plasirali su se na Fajnal-for Lige šampiona koje je na programu od petog do sedmog juna.
Bajern Minhen Mančester junajted polufinale Liga šampiona 1999. godina - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2024
SPORT
Nemcima se ponovila 1999. /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala