- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemcima se ponovila 1999. /video/

© AP Photo / ADAM BUTLERBajern Minhen Mančester junajted polufinale Liga šampiona 1999. godina
Bajern Minhen Mančester junajted polufinale Liga šampiona 1999. godina - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2024
Pratite nas
Utakmica Bajerna i Real Madrida vratila nas je 25 godina unazad kada je tim iz Minhena na isti način izgubio samo od Mančester junajteda u finalu Lige šampiona. Istorija se ponovila na čuvenom „Santago Bernabeu“.
Vodio je Bajern do same završnice meča Lige šampiona, a onda ne samo da je ispustio prednost, već je dozvolio i preokret. O kojoj utakmici pričamo? Na prvi pogled teško je pogoditi jer su dve u istoriji kluba završene na isti način.
Krajem maja 1999. godine Bajern Minhen i Mančester junajted sastali su se u finalu Lige šampiona na stadionu „Kamp Nou“. Gol za prednost Bajerna postigao je Mario Basler već u šestom minutu meča.
Rezultat je ostao isti sve do 91. minuta kada je Tedi Šeringem zatresao mrežu za 1:1. Nepuna dva minuta kasnije Ole Gunar Solskjer pogodio je za konačnih 2:1 i pobedu engleskog tima.
Posle 25 godina ista zemlja, ali drugi grad, stadion „Santjago Bernabeu“, ovoga puta Bajern u polufinalu Lige šampiona vodi protiv Real Madrida, ali istorija se ponavalja.
Dugo se na ovom meču čekalo na pogodak, ali je onda u 68. minutu tišinu prekinuo Alfonso Dejvis koji je doneo prednost timu iz Minhema.
Fudbaleri „kraljevskog kluba“ su napadali, ali mreža se nikako nije tresla i činilo se da će Bajern napraviti veliki podvig, ali onda se dogodio 88. minut.
Sedam minuta ranije u igru je ušao Hoselu, junak Reala i noćna mora Bajerna. Najpre je postigao gol za 1:1, a zatim samo tri minuta kasnije za 2:1 i pobedu Reala.
Ono što su nekada Solskjer i Šeringem učinili Oliveru Kanu, Lotaru Mateusu i toj čuvenoj ekipi, dve i po decenije kasnije učinio je Hoselu sadašnjim zvezdama Bajerna.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2024
SPORT
Čuveni Amerikanac poručio Jokiću: „Nije trebalo da budeš MVP“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala