- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tri „srebrna Orla“ igraju Fajnal-for: Grci i Turci slave Srbe

© Sputnik / Lola ĐorđevićMarko Gudurić
Marko Gudurić - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2024
Pratite nas
Spektakularne borbe za Fajnal-for Evrolige su iza nas, a iako nećemo gledati srpske klubove imaćemo prilike da navijamo za srpske reprezentativce. Marko Gudurić bio je važan faktor u pobedi Fenerbahčea nad Monakom, dok su sa druge strane Nikola Milutinov i Filip Petrušev vodili Olimpijakos do pobede nad Barselonom.
Pravili su Partizan i Crvena zvezda timove za Fajnal-for Evrolige, ali do te faze takmičenja nisu stigli. Najbolja četiri tima ove sezone su Real Madrid, Fenerbahče, Panatinaikos i Olimpijakos.
Tri srpska reprezentativca, osvajači srebrne medalje na Svetskom prvenstvu, igraće Fajnal-for! Marko Gudurić je u pet utakmica protiv Monaka postigao ukupno 51 poen. Samo u drugom meču nije bio dvocifren, dok je peti odigrao sjajno i završio ga sa 10 poena, tri skoka i tri asistencije, a na terenu je bio 27 minuta.
Tokom cele sezone prosečno je beležio 9,1 poen, 2,5 skokova i isto toliko asistencija.
Gudurić i Fenerbahče polufinale će igrati protiv Panatinaikosa koji je prethodno eliminisao Makabi.
Osim Marka, plasman su sa Olimpijakosom obezbedili Nikola Milutinov i Filip Petrušev.
Milutinov je zasijao u petoj utakmici protiv Barselone! Srpski centar ostario je dabl-dabl učinka sa deset poena, deset skokova i dve asistencije. Nije u svakoj utakmici tokom ove serije imao veliku ulogu, ali kada je bilo najpotrebnije bio je tu i srušio je Barselonu. Tokom sezone beležio je osam poena, 5,7 skokova i 0,8 asistencija.
Odličan je tokom plej-ofa i Filip Petrušev koji je u pet mečeva sa Barselonom ostvario isti broj poena kao Gudurić. Najviše je doprineo timu u trećoj utakmici kada je ubacio čak 16 poena.Prosečno je u regularnom delu sezone beležio 6,6 poena, 3,5 skokova i 0,6 asistencija.
Grčki tim će se za finale boriti protiv Real Madrida.
Sva trojica srpskih košarkaša mogu da se pohvale dobrom formom, a njihovo učešće na Fajnal-foru izuzetno je veliki uspeh jer su u tome imali velikog udela.
Polufinalni mečevi igraju se u Berlinu u periodu od 24. do 26. maja.
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2024
SPORT
Međedović slavio – Kecmanović nadigrao Amerikanca u „večnom gradu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala