- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Međedović slavio – Kecmanović nadigrao Amerikanca u „večnom gradu“

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2024
Pratite nas
Hamad Međedović, mladi srpski teniser, plasirao se u drugo kolo mastersa u Rimu pobedom nad Australijancem Aleksejem Popirinom rezultatom 6:3, 6:2. Potom je Miomir Kecmanović nadigrao Amerikanca Brendona Nakašimu sa 2:0 (6:4, 6:4) i tako zakazao susret sa Kasperom Rudom u drugoj rundi.
Nije Hamad Međedović imao previše sreće na žrebu, ali ispostavilo se da je 42. reket sveta lak zalogaj za talentovanog srpskog tenisera.
Siguran i samouveren Hamad igrao je odlično u prvom setu. Na svoj servis protivniku je dopustio svega nekoliko poena, dok je on sa druge strane samo vrebao šansu da zapreti Popirinu.
Priliku za brejk dobio je u šestom gemu i odmah je iskoristio. Svoje servise je sačuvao i osvojio je prvi set.
Pucao je Međedović od samopouzdanja, pogađao je sve što je želeo, a to je rezultiralo brejkom u prvom gemu drugog seta! Srpski teniser ponovo je teško dopuštao Australijancu poene na svoj servis i sigurno je koračao ka velikoj pobedi.
Nije mu bio dovoljan jedan brejk, napao je Popirina strašnim forhendom i tako napravio i drugi!
Sjajni Hamad upisao je jednu od najvećih i najboljih pobeda u karijeri, a u drugom kolu očekuje ga meč protiv Alehandra Davidoviča Fokine.
Uspešan niz naših tenisera nastavio je Kecmanović koji je nadigrao Nakašimu.
Kecmanović je slavio u dva seta, za sat i 38 minuta efektivne igre. Srpski teniser je po rasporedu trebalo da igra u sredu. Čekali su on i Brendon Nakašima, kao i mnogi drugi, i nisu dočekali da izađu na teren. Meč je i u četvrtak bio prekinut kišom, između dva seta.
U oba seta Kecmanović, koji je 58. na svetu, pravio je brejk kod rezultata 2:2 i tako slomio otpor 23-godišnjeg Amerikanca, 72. na ATP listi.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2024
SPORT
Novak: „Najviše se spremam za Rolan Garos, Olimpijske igre i Vimbldon“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala