- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kraj karijere i zauvek nedovršena bajka – Dominik Tim je odlučio da kaže: „Zbogom!“

© AP Photo / Alberto PezzaliStefanos Cicipas i Dominik Tim
Stefanos Cicipas i Dominik Tim - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2024
Pratite nas
Dominik Tim, austrijski teniser, potvrdio je da na kraju sezone završava karijeru. Osvajač US Opena i finalista Australijan opena i Rolan Garosa nije uspeo da se posle silnih povreda vrati svom starom tenisu i zato je odlučio da je vreme za kraj.
Mogao je da bude najveći problem Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Mogao je da bude igrač sa najvećim talentom na turu, mogao je da bude konstantni teniser u Top tri, mogao je...
Dominik Tim odlučio je da je došao kraj njegovoj profesionalnoj karijeri. Tačku na nedovršenu bajku staviće na kraju sezone kada napuni tek 31 godinu.
„Zdravo svima, imam veoma važnu, veoma tužnu, ali i veoma lepu poruku. Sezona 2023/24. biće poslednja u mojoj karijeri. Završiću karijeru na kraju ove sezone. Ima više razloga za to. Pre svega, moj zglob nije dobro, onako kako treba, nije onako kako bih želeo. Drugi razlog je unutrašnji osećaj. Mnogo sam i dugo razmišljao o tome, o celom putovanju u tenisu koje sam imao koje je bilo neverovatno. Imao sam uspehe i osvojio sam turnire koje nisam ni sanjao. Putovanje je bilo neverovatno. Bilo je uspona i padova, to je iskustvo na kome sam zahvalan. Ali, došao sam do zaključka da je odluka da na kraju sezone završim karijeru ispravna. Zadovoljan sam odlukom koju sam doneo i uzbuđen zbog onoga što dolazi“, rekao je Tim.
Austrijski teniser tokom profesionale karijere osvojio je 17 titula, od toga jedan Grend slem trofej na US Openu 2020. godine.
Novaka Đokovića u 12 međusobnih mečeva pobedio je čak pet puta, dok je Rafaela Nadala u 16 susreta savladao šest puta. Ostaće upamćeno da je sa Rodžerom Federerom imao pozitivan skor 5:2.
Najbolja godina u Dominikovoj karijeri ako je reč o broju titula bila je 2019. godina kada je iz čak pet finala izašao kao pobednik. Ipak, najčarobnija ostaće verovatno 2020. kada je osim titule na US Openu igrao i finale Australijan opena i Završnog mastersa.
Dva puta je bio finalista Rolan Garosa, a u oba ta meča savladao ga je Nadal.
Karijera proslavljenog Austrijanca krneula je nizbrdo 2021. godine kada je doživeo povredu kolena. Kada se vratio na teren nije prošlo dugo vremena pojavio se problem u desnom zglobu ruke.
Posle toga više ništa nije bilo isto. Poslednje finale igrao je 2023. godine na turniru u Kicbilu, ali je pre i posle toga gubio od apsolutnih autsajdera.
Jasno je da Timov povratak nije bio uspešan i zbog toga je nažalost ovakva odluka bila očekivana.
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2024
SPORT
Velika šteta – Ribakina ne može da brani titulu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala