- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šojgu: Ruska vojska se časno bori protiv sledbenika nacizma

© Sputnik / Kristina Kormilitsyna / Uđi u bazu fotografijaVojna parada u Moskvi, posvećena 79. godišnjici pobede u Drugom svetskom ratu
Vojna parada u Moskvi, posvećena 79. godišnjici pobede u Drugom svetskom ratu - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2024
Pratite nas
Ruska vojska časno ispunjava svoju dužnost, boreći se u okviru specijalne vojne operacije protiv sledbenika nacizma, izjavio je v.d. ministra odbrane Rusije Sergej Šojgu.
„Danas ruska vojska dostojno nastavlja slavnu tradiciju veterana Velikog otadžbinskog rata. Ona časno obavlja svoju vojnu dužnost, uspešno rešava odgovorne zadatke koji se tiču zaštite nacionalnih interesa države. Hrabro se bori tokom specijalne vojne operacije protiv sledbenika nacizma, osiguravajući bezbednost naše zemlje“, rekao je Šojgu.
On je ruskoj vojsci čestitao Dan pobede.
„Drugovi vojnici i mornari, narednici i starešine, zastavnici, oficiri! Poštovani veterani! Čestitam vam državni praznik – Dan pobede“, rekao je Šojgu.
On je istakao da su se tokom ratnih godina u potpunosti ispoljile osobine multinacionalnog naroda: hrabrost i duševna snaga, zadivljujuća uzajamna pomoć i spremnost na borbu za ideale pravde i humanizma.
„Sa zahvalnošću se klanjamo svima koji su, ne štedeći svoje živote, odbranili slobodu i nezavisnost naše domovine“, dodao je v.d. ministra odbrane.
U znak sećanja na 79. godišnjicu pobede nad fašizmom, Šojgu je naložio da se večeras u Moskvi, gradovima-herojima i gradovima gde su razmešteni štabovi vojnih okruga, održi počasna paljba.
Pogledajte i:
Ruski predsednik Vladimir Putin na 79. Paradi pobede u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2024
RUSIJA
Putin: Nikome nećemo dozvoliti da nam preti, naše strateške snage uvek u pripravnosti /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala