- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Nikome nećemo dozvoliti da nam preti, naše strateške snage uvek u pripravnosti /video/

© Sputnik / Dmitry Astakhov / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin na 79. Paradi pobede u Moskvi
Ruski predsednik Vladimir Putin na 79. Paradi pobede u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2024
Pratite nas
Rusija će činiti sve da ne dođe do svetskog sukoba, ali nećemo nikome dozvoliti da nam preti. Naše strateške snage su uvek u pripravnosti, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin. On je svim građanima Rusije čestitao Dan pobede.
Putin je u govoru na Crvenom trgu podsetio da je sudbina čovečanstva rešavana u veličanstvenim bitkama koje su odigrale kod Moskve, Kurska, Sevastopolja i drugih gradova.
Naši očevi i dedovi su zaštitili domovinu i uništili nacizam, oslobodili narode Evrope, rekao je Putin.
"U prvim godinama Velikog otadžbinskog rata SSSR se borila sama protiv nacizma, jer je čitava Evropa radila u korist Hitlera", napomenuo je on.
Kako je dodao, Rusija nikada nije umanjivala zasluge saveznika u Drugom svetskom ratu i uvek će biti odana duhu savezništva.
Danas, međutim, pokušavaju da iskrive istinu o Drugom svetskom ratu, jer istina smeta onima koji žele grade kolonijalnu politiku na laži, istakao je Putin.
"Revanšizam i izrugivanje nad istorijom, pravdanje nacizma - sve je to deo zajedničke politike zapadnih elita s ciljem raspirivanja novih sukoba", rekao je on i dodao da Rusija odbacuje pretenzije bilo koje države ili alijanse na izuzetnost.
"Znamo čemu vodi neumerenost takvih ambicija", naveo je ruski predsednik i upozorio da Zapad pokušava da pokrene nove sukobe u svetu, međunacionalna neprijateljstva i da koči suverene centre razvoja.
Putin je rekao da zemlja preživljava težak period, prekretnicu i da sudbina domovine zavisi od svakog pojedinačno, kao i da se treba ravnati prema pokolenju pobednika iz Drugog svetskog rata.

"Svi učesnici SVO su naši heroji, mi se klanjamo pred vašom odlučnošću. Uz vas je čitava Rusija", poručio je ruski predsednik.

Zajedno ćemo osigurati slobodnu i bezbednu budućnost Rusije, Dan pobede ujedinjeuje sve generacije, poručio je Putin i govor završio rečima: "Za pobedu! Za Rusiju! Ura".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala