- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić obukao posebnu majicu i otvorio dušu: „Deki mi je dao slobodu – mogu samo da kažem hvala“

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2024
Pratite nas
Jedan od najzaslužnijih za stvaranje Nikole Jokića bio je Dejan Milojević. Srpski as Dekiju je i danas veoma zahvalan, a o njemu je govorio i na konferenciji odmah po dobijanju MVP titule.
Kada je 17. januara preminuo Dejan Milojević, legendarni srpski košarkaš i trener, mnogi su zamerali Nikoli Jokiću što javno ne tuguje za svjim košarkaškim ocem, prijateljem, osobom koju je smatrao bratom.
Međutim, Jokić je tugovao na svoj način, a govoreći o velikom Miloju otvorio je dušu na konferenciji nakon što je po treći put u karijeri postao MVP NBA lige.
„Uvek sam o njemu govorio prijateljima, ne u medijima. On je bio naš porodični prijatelj. On mi mnogo više znači sada i značio mi je više u periodu kada mi nije bio trener. On je uvek bio u mojoj kući kada je bio ovde, dok je bio u Golden Stejtu, to je bilo stvarno kvalitetno prijateljstvo sa puno iskrenosti između nas. Mislim da je Deki momak kog uvek želiš da imaš uz sebe kao prijatelja, on je neko ko će ti reći kako stvari zaista stoje, bez laži i pokušaja da se išta sakrije“, ispričao je Jokić.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2024
SPORT
Najbolji košarkaš sveta – Nikola Jokić /video/
Dok je čekao da ponovo bude proglašen za najkorisnijeg igrača najjače košarkaške lige na svetu Jokić je nosio majicu sa natpisom „Brate“ koju su napravili košarkaši Golden Stejta u Milojevićevu čast.

„Nosim ovu majicu svaki dan, to je vrsta tradicije, posebno kada sam u trening centru. Znaš, Deki je bio momak koji mi je dao slobodu, pokazao mi je način na koji treba da radiš stvari, ponašaš se, treniraš, vežbaš. Imao je pozitivnu energiju, imao je pozitivan stav. Znate, on je tip za kog možete samo da vidite na koliko igrača i ljudi je uticao. I, znate, imao je pozitivan uticaj na mene kao što sam rekao, možda više sada kao prijatelj, a onda kada je bio moj trener. Ali da, košarkaški, dao mi je slobodu i da radim šta god hoću i verovao mi je, mogu samo da kažem hvala “, istakao je Jokić.

Milojević je tokom boravka u Megi prepoznao i nadogradio Jokićev talenat, a kasnije je tek postalo jasno da je napravio jednog od najvećih košarkaških majstora svih vremena.
Nikola i Natalija Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2024
SPORT
Jokićeva najlepša MVP čestitka: „Kada odigrate karte kako treba – sve je moguće“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala