- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bajka od milion i po evra: Pre dve godine navijao sa tribina – sad odveo Real u finale Lige šampiona

© AP Photo / Jose BretonHoselu
Hoselu - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2024
Pratite nas
Da bajke nekada mogu da postanu realnost pokazao je Hose Luis Manto Sanmarin ili jednostavnije Hoselu, fudbaler Real Madrida, koji je sa dva gola odveo „kraljevski klub“ do pobede protiv Bajerna i finala Lige šampiona.
Hoselu je 2022. godine finale Lige šampiona između Real Madrida i Liverpula gledao kao navijač, da bi dve godine kasnije bio glavni junak španskog kluba i ne ovo nije film, već istinita priča.
Karijeru je počeo u Selti da bi u jednom periodu nastupao za B tim Real Madrida, sanjajući o prvom timu. Promenio je Španac veliki broj klubova, igrao je za Hofenhajm, Ajntraht, Hanover, Stouk, Deportivo la Korunju, Njukasl, a onda je ubedljivo najbolji period nastupio od 2019. do 2022. godine.
Hoselu je u tom periodu igrao za Alaves za koji je odigrao 110 mečeva na kojima je postigao 36 golova. Potom je prešao u Espanjol, a tada počinje bajka.
Karlo Anćeloti se sa pozicijom špica muči još od odlaska Karima Benzeme,a špic se krio u Espanjolu. Prošle godine Real je odlučio da dovede Hoselua na pozajmicu uz mogućnost kupovine na kraju sezone i to za svega milion i po evra.
Da li se isplatilo? Delovalo je da nije, ali kada je prošlo nekoliko meseci mišljenje je potpuno drugačije.
Verovatno je bilo trenutaka kada se „kraljevski klub“ i pokajao zbog dovođenja u tom trenutku 33-godišnjeg Španca, pogotovo posle utakmice protiv Napolija kada je propustio najmanje pet odličnih šansi za gol.
Međutim, Anćeloti je nešto znao i zato je rizikovao kada ga je u polufinalu Lige šampiona pri rezultatu 1:0 za Bajern uveo u igru u 81. minutu.
Posle sedam minuta na terenu postigao je gol za izjednačenje, da bi tri minuta posle prvog dao i drugi za neverovatnu pobedu Reala i plasman u finale.
„Jesam li heroj? Jesam jedan od njih. Ceo tim je odigrao neverovatnu utakmicu. Svi smo igrali neverovatno dobro u ovoj fazi sezone, i znali smo da će biti teška utakmica, koje polufinale LŠ to nije? To što smo sada u ovoj poziciji, posebno posle teškog početka sezone… Zaslužujemo ovo. Srećan sam svojim doprinosom, pogotovo danas“, rekao je Hoselu.
Španac koji ima 34 godine pao je na travu i počeo da plač onog trenutka kada je sudija svirao kraj, a kako i ne bi kada je prošle finale gledao sa tribina, a u ovom će igrati.
U finalu Lige šampiona Real Madrid igraće protiv Borusije Dortmund.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2024
SPORT
Jokić obukao posebnu majicu i otvorio dušu: „Deki mi je dao slobodu – mogu samo da kažem hvala“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala