- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Devojčica životno ugrožena, četvoro dece na opservaciji nakon što se ringišpil otkačio u Kuršumliji

© Sputnik / Lola ĐorđevićUniverzitetski klinički centar Srbije
Univerzitetski klinički centar Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2024
Pratite nas
Zamenica direktora Doma zdravlja Kuršumlija Biljana Petrović izjavila je danas da je od 13 dece koja su povređena kada se srušio ringišpil u tom gradu, jedna devojčica životno ugrožena i da se nalazi u indukovanoj komi, a da je četvoro dece stavljeno na opservaciju.
Kako je navela, sva deca koja su povređena u jučerašnjoj nesreći do koje je došlo kada se otkačio deo konstrukcije ringišpila na platou pored autobuske stanice, gde se tradicionalno za vašar nalazi zabavni park, odmah su zbrinuta u Dom zdravlja Kuršumlija.
"Jedna devojčica je hitno upućena u Prokuplje, nakon toga je zadržana u Nišu u Klinici za intenzivnu negu i rehabilitaciju zbog teških povreda i životne ugroženosti. Ostalih šestoro dece je zbrinuto u Zdravstvenom centru Prokuplje. Oni su stabilni s tim što su dvoje dece nakon kraće opservacije vraćena na kućno lečenje, a ostala četiri deteta su stavljena na opservaciju", rekla je doktorka za K1 televiziju.
Preostalih šestoro dece koja su zbrinuta u Domu zdravlja Kuršumlija su nakon kraće opservacije u opštem dobrom stanju upućena na kućno lečenje, dodala je.
Prema njenim rečima, devojčica koja je životno ugrožena je na licu mesta bila bez svesti, u lošem opštem stanju sa lošim vitalnim parametrima.
Vozilo Hitne pomoći na auto-putu - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2024
DRUŠTVO
Dačić: Uhapšeni zakupac placa i vlasnik ringišpila koji se srušio u Kuršumliji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala