- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Dačić: Uhapšeni zakupac placa i vlasnik ringišpila koji se srušio u Kuršumliji

© Sputnik / Lola ĐorđevićVozilo Hitne pomoći na auto-putu
Vozilo Hitne pomoći na auto-putu - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2024
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je da su uhapšeni J. N, zakupac placa i Z. LJ., vlasnik ringišpila koji se danas srušio u Kuršumliji, usled čega je povređeno 13 osoba od kojih je jedno dete životno ugroženo.
Kako je naveo, J. N. i Z. LJ. su uhapšeni i zadržani zbog osnovane sumnje da su izvršili teško delo protiv opšte sigurnosti, preneo je RTS.
Dačić je precizirao da je u današnjoj nesreći u Kuršumliji na vašaru povodom Markovdana, prilikom rušenja konstrukcije ringišpila, povređeno 13 osoba starosti od 10 do 22 godina.
Devojčica stara 12 godina, koja je povređena u nesreći u Kuršumliji kada se srušio ringišpil, životno je ugrožena i nalazi se u indukovanoj komi, saopšteno je iz UKC Niš.
Ostali povređeni prevezeni su u prokupačku bolnicu, a neki su već pušteni na kućno lečenje", izjavila je ranije direktorka Doma zdravlja Kuršumlija Uranija Petrović. Kako je rekla, sedmoro povređenih nije životno ugroženo, oni su prebačeni u Zdravstveni centar u Prokuplju, a ostali su poslati na kućno lečenje.
Do nesreće je došlo kada se otkačio deo konstrukcije ringišpila na platou pored autobuske stanice, gde se tradicionalno za vašar nalazi zabavni park.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala