- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Najbolji stranac u istoriji NBA lige dolazi iz Srbije!

© AP Photo / Jack DempseyNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2024
Pratite nas
Legendarni košarkaš Čarls Barkli rekao je da je Nemac Dirk Novicki pre pojave Nikole Jokića bio najbolji stranac u NBA ligi. Na taj način Amerikanac je prema mišljenju mnogih, pogodio pravo u metu, jer je skromni momak iz Sombora promenio istoriju američke košarke nestvarnim partijama i još impresivnijim brojkama.
Poznato je da Čarls Barkli, poznat još i po čuvenom citatu: „Što ulaziš u frku kad si slabiji“, izuzetno ceni i poštuje asa Denver Nagetsa Nikolu Jokića.
„Dirk Novicki je do Jokićeve pojave, bio najbolji strani igrač u NBA ligi ikada“, izjavio je Barkli u podkastu koju vodi Šenon Šarp.
Nastavio je Čarls da obrazlaže zbog čega je to tako i zašto je Jokić ispred popularnog Dirkenštajna koji je vodio Dalas do šampionskog prstena, baš kao što je slučaj sa Nikolom i Denverom.
„Da ste gledali utakmicu protiv Lejkersa kada je Jokić imao 24 poena, 15 skokova i devet asistencija. Ne biste mogli da verujete da je Gordon bio taj koji je zabeležio najveći broj plej-of poena u karijeri i najveći broj skokova. A onda, pogledate Jokićevu statistiku i ostanete bez reči. Svako ko je gledao, mogao je da vidi najlakših 24, 15 i 9 u istoriji NBA lige“, poentirao je Čarls Barkli.
Podsetimo, Nikola Jokić ostvario je nestvaran uspeh tako što je došao do ukupno treće MVP titule NBA lige. Da nije pokraden prošle godine, imao bi četiri MVP nagrade u nizu što nikada nikome nije pošlo za rukom.
Postoje različite interpretacije i poređenja.
Neki kažu da je Arvidas Sabonis najbolji stranac (ili Evropljanin) u istoriji NBA lige, neko će navesti Dirka Novickog, Tonija Parkera, Pau Gasola, Dražena Petrovića ili Tonija Kukoča...
Ali, Barklijeve reči dobijaju svakoga dana sve veću težinu.
Sve je jasnije da je Nikola taj!
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
SPORT
Amerikanac veruje u „buđenje“ srpskog asa: „Nikola Jokić je kao veštačka inteligencija“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala