- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija je poražena – ali selektor i dalje veruje: „Borićemo se svim silama za Svetsko prvenstvo“

© Sputnik / Valeriй MelьnikovRukometna lopta
Rukometna lopta - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2024
Pratite nas
Rukometaši Srbije poraženi su u prvom meču baraža za Svetsko prvenstvo od selekcije Španije rezultatom 32:28, ali Boris Rojević, selektor srpske reprezentacije, nije razočaran i veruje da ništa nije izgubljeno je sledi revanš u Novom Sadu.
Nisu imali sreće rukometaši Srbije prilikom žreba i zapalo im je da se za mesto na Svetskom prvenstvu bore protiv Španije što je izuzetno težak zadatak, a moglo se to i videti u prvoj utakmici ove dve reprezentacije.
Međutim, iako je Srbija poražena nije se izbalmirala, borili su se do samog kraja i zbog toga Boris Rojević veruje da njegov tim može da popravi situaciju u drugom meču koji se 12. maja igra u Novom Sadu.
„Jako sam zadovoljan pristupom momaka. Došli smo sa podmlađenim sastavom, bez šest-sedam važnih igrača i pružiti ovakav otpor Španiji zaista me čini ponosnim. Da smo bili malo strpljiviji kod nekih otvorenih šansi, bio bi još bolji rezultat, ali ovaj meč pokazuje da smo na pravom putu! Imamo još 60 minuta u Novom Sadu i borićemo se svim silama da pobedimo i izborimo plasman na Svetsko prvenstvo, sve je moguće. Pozivam sve navijače da dođu u nedelju da daju vetar u leđima ovim momcima koji zaista zaslužuju podršku i pokazali su da mogu da se nose sa jednom rukometnom silom kakva je Španija“, rekao je Rojević.
Optimističan i Lazar Kukić, srpski reprezentativac, koji je odigrao odlično u prvom meču.
„Aktivan je rezultat. Mislim da smo izvanredno odigrali prvo poluvreme, bilo je dosta dobrih elemenata u igri, kao i zajednička i timska igra. Nalazili smod osta dobrih rešenja u napadu, ali smo u drugom poluvremenu posustali najpre u ofanzivi u poslednjih 15-20 minuta meča. Borba nije izostala, ne odustajemo, čeka nas drugo poluvreme u Novom Sadu i nadamo se da možemo da pobedimo i preokrenemo rezultat u našu korist“, istakao je Kukić.
Svetsko prvenstvo u rukometu održava se naredne godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.
Hoselu - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2024
SPORT
Bajka od milion i po evra: Pre dve godine navijao sa tribina – sad odveo Real u finale Lige šampiona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala