- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Braća Dušebajev porazila hrabru Srbiju pred revanš u Novom Sadu

© Sputnik / Vladimir VyatkinRukomet
Rukomet - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2024
Pratite nas
Rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Španije u prvoj utakmici baraža za plasman na Svetsko prvenstvo rezultatom 32:28.
Srbija je ostavila sjajan utisak u Španiji i ima čemu da se nada u revanšu koji je na programu u nedelju na njenom terenu.
Srpski tim se sjajno držao i imao je vođstvo na ulasku u drugo poluvreme, ali je posle isključenja Miljana Pušice španski sastav preuzeo kontrolu i na krilima braće Dušebajev stekao nedostižnu razliku.
Bez obzira na poraz ekipa selektora Borisa Rojevića je, uprkos izostanku brojnih standardnih reprezentativaca, pokazala da može da se nosi sa velikim favoritom kakav je Španija.
Srbija je povela golom Kosa, usledila su tri pogotka za Špance, ali je srpski tim uspeo da izjednači na 4:4.
Ponovo su Španci dodali gas i stekli prednost, Srbija je na pravi način reagovala i preko Orbovića, Đukića i Kolakovića preokrenula na 7:6, a domaći su potom pronašli način da povedu.
Srbija je pratila ritam, držala se egala preko Kosa, Orbovića, Olića i Kukića (12:12), a oduševio je i Kojadinović golom kroz noge u momentima kada je pretilo oduzimanje lopte srpskom timu.
Sjajan je na „crti“ bio Pešmalbek, iznudio je sedmerac koji je realizovao Ilić po treći put za novi egal od 14:14, ali je Dušebajev opet bio briljantan u kreaciji na drugoj strani i doneo prednost Špancima.
Dva isključenja dobili su domaći, Srbija je imala veliku šansu za egal, Kukić je izgubio loptu, ali ga je spasao Milosavljev briljantnom odbranom pa se na poluvreme otišlo sa vođstvom domaćih od 15:14.
Svojim četvrtim golom Orbović je izjednačio na startu drugog poluvremena, isključenje Pušice je iskoristio Makeda za novi pogodak, Ilić je izjedačio posle sjajne akcije Kukića, ali je Španija potom postigla dva gola za 18:16.
Ilić nije uspeo da realizuje sedmerac, pogrešio je Kos u narednom napadu pa su Španci prvi put stigli do tri gola prednosti, posle svega šest minuta igre u drugom poluvremenu.
Na krilima braće Dušebajev Španci su četiri puta poveli i sa četiri gola razlike, Srbija se opirala sve do 45. minuta kada su domaći stigli do 25:20.
U dva navrata se Srbija vraćala na tri gola zaostatka, ali Španci nisu dozvolili preokret na svom terenu i ostvarili su pobedu od 32:28 pred revanš u nedelju u Novom Sadu.
Marko Gudurić - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2024
SPORT
Nenadani heroj šokirao Obradovića i poveo Gudurića u borbu za vrh Evrope!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala