- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruska legenda ima poruku za Ilića: „Bilo bi lepo da me se seti“

© Foto : Printskrin/Pari Nižnji NovgorodSaša Ilić
Saša Ilić - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2024
Pratite nas
Nekadašnji fudbaler, danas trener, Saša Ilić nastavio je karijeru u Rusiji gde je preuzeo Nižnji iz Novgoroda. Zanimljivo je da je ruska legenda Aleksandar Mostovoj kao igrač delio svlačionicu sa Ilićem u Selti, a danas ga maksimalno podržava na novom zadatku.
Ilićev dolazak u ruski fudbal pozdravio je Aleksandar Mostovoj, Sašin nekadašnji saigrač iz Selte tokom kratkotrajnog boravka na predlog Radomir Antića.
„Ilića se ne sećam mnogo, ali znam da je bio dobar fudbaler - lagan, brz, dejstvovao je iz napadača. Tad su ga doveli u Seltu da mi pomogne. Ilić je definitivno bolji trener od Giljerma Abaskala (prethodnog trenera Spartaka) jer je igrao fudbal na visokom nivou. Ljudi koji su igrali fudbal uvek će biti u boljoj pozciji u odnosu na druge. Nismo mi ovo izmislili, to je priroda. Abaskal nikada u životu nije igrao fudbal. Ovo važi i za druge trenere. Bilo bi lepo da me se Ilić seti i da se nađemo i razgovaramo. Neka zove, piše poruku, moj telefon je dostupan 24 sata dnevno“, jako su lepe reči Mostovoja za Sport24.
Podsećanja radi, Ilić je vodio Nižnji u prvoj utakmici u ruskom fudbalu i odigrao je 0:0 protiv Spartaka iz Moskve.
Sale Ilić je pre dolaska u Rusiju beležio odlične rezultate sa grčkim Atromitosom kog je izvukao iz opasne zone. Pre toga bio je trener CSKA Sofije i Čukaričkog.
U Rusiji je dočekan jako lepim rečima od strane bivšeg saigrača.
Dušan Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
SPORT
Zvezdin heroj i uzorni student za Sputnjik: „U Ligu nacija sa knjigom – moram da učim“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala